Önder Şengüler'den Urla planları açıklaması

Önder Şengüler'den Urla planları açıklaması

Önder Şengüler, Urla planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz Günlerde Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın tüm İzmir’e duyurduğu “Buca Cezaevi bahane , Urla’da rant şahane” başlıklı çıkışının ardından, gözler Chp’li isimlere çevrilmişti. Chp kanadından bu konuda hiçbir ses çıkmadı , hiçbir açıklama gelmedi. Bizde bu durumda anladık ki , BUCA CEZAEVİ BAHANE , URLA’DA RANT ŞAHANE…

whatsapp-image-2022-11-16-at-14-43-35-1.jpeg

Kıymetli okuyucularım Urla ilçesi şuan İzmir’in metrekare birim fiyat bazında en pahalı ilçesidir. İzmir’de birinci olan Urla , Türkiye genelinde ise en pahalı 3. İlçe olarak tüm Türkiye’nin dikkatini çeken bir ilçedir. Hal ve durum böyle olunca Urla için rant kaçınılmaz bir durum alıyor.

whatsapp-image-2022-11-16-at-14-43-35.jpeg

Mahmut Atilla Kaya Chp’li İzmir Büyükşehir’i öyle bir yakaladı ki , konu hakkında hiçbir açıklama yapamaz hale geldiler.

Urla İskele Bölgesinde kazı çalışmaları devam eden Klazomenai antik kentinin hemen sınırında yer alan ve 3. Derece SİT Bölgesi ilan edilen alanda imar uygulaması yoktur. Chp’li Büyükşehir Belediyesi Buca Cezaevi alanının durumunun görüşüldüğü Meclis oturumunda sessiz sedasız tam 100 villa inşaatı yapılabilecek bir ‘TARLA’ya imar uygulaması yaptı. İzmir’li ünlü bir Holding’in sahiplerine ait olan bahse konu tarla vasfındaki bir alanda kişiye özel imar uygulaması aklımıza RANT olayından başka bir şey getirmedi.

whatsapp-image-2022-11-16-at-14-43-34.jpeg

Bahse konu tarla vasfındaki kişiye özel imar uygulaması ile elde edilecek rant geliri ise tam 1 MİLYAR TL. evet yanlış okumadınız , CHP’li Büyükşehir Belediye’si bugün 50 Milyon TL. etmeyecek olan bir tarlayı ufak bir dokunuş ile 1 Milyar TL. getirisi olan bir rant alanına çevirdi.

whatsapp-image-2022-11-16-at-14-43-34-1.jpeg

ŞİMDİ BEN BURDAN KONU HAKKINDAN BİR KAÇ SORU SORMAK İSTİYORUM?

Sayın Tunç SOYER , FETÖ iltisakı sebebi ile Kayyum yönetimi tarafından yönetilen URLA BELEDİYESİ’nin , Büyükşehir Belediyesi’ne yolladığı tüm plan değişiklikleri , revizyon planları , imar uygulama talepleri ‘RED’ edilirken , Urla Belediyesi’nin bilgisi dışında kişiye özel bir tarlaya İmar Uygulaması yapma sebebiniz nedir?

Sayın Deniz YÜCEL , bahse konu kişiye özel imar uygulamasından haberiniz var mı? Haberiniz yok ise durum vahim , haberiniz var ise sizden bir açıklama rica ediyoruz?

İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın tüm basın gruplarında yer alan ‘rant çıkışı’ sizi neden hiç rahatsız etmedi. Tunç Soyer , Deniz Yücel bu konuda sessizliğe büründüler. Hemen her açıklamaya anında cevap veren Chp’li isimler bu konuda tek kelime açıklama yapamadılar! Bu İmar uygulaması talimatı size partiniz üst yönetiminden gelen bir talimat mıdır?

whatsapp-image-2022-11-16-at-14-43-34-2.jpeg

Geçtiğimiz günlerde Kayyumla yönetilen Urla Belediye’si için ‘Rant Kayyumları’ iftirasında bulunan ve basın açıklaması yapan CHP’li Zeynep Altıok bu konuda sessizliğe bürünmüş bir haldedir. Zeynep Altıok hanımefendi konu hakkında neden açıklama yapmıyorsunuz?

Urla’da çevreci kimliği ile tanınan ama sadece taş ocakları açılması işlerini takip eden Şehrazat Mercan hanımefendi bu Rant meselesi konusunda çevreci kimliği ile eylem yapacak mı?

Urla gönüllüleri isminde bir whatsap grubundan ibaret , başkanı belli olmayan grup! Her şey Urla için diyerek yola çıktılar. Bu gönüllü arkadaşlar kişiye özel tarihi alanda verilen imar iznine dur diyebilecekler mi?

Urla sivil toplum kuruluşları , odalar , dernekler bu rant vurgunu karşısında sessizliklerini bozabilecekler mi?

Bu İmar Rantı konusunu gündeme çıkardığı için Sayın Vekilimiz Mahmut Atilla KAYA’ya tüm Urla olarak teşekkür etmeliyiz. Bu uygulama planı Vekilimizin çıkışı sayesinde bozulacak ben bundan eminim ancak şunu da belirtmek isterim ki Urla’ya hepimiz daha fazla sahip çıkmalıyız. Urla Belediyesi’ne kayyum atandığı zaman chp’li bazı isimler ‘Urla’da Rant var , bu sebeple kayyum atandı’ diyerek Hükümeti suçlamışlardı. Değerli okuyucularım kimler rant peşinde , kimler menfaat ve çıkar peşinde ben yorumu sizlere bırakıyorum…

Kalın sağlıcakla...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum