Online bağış sistemi büyüyor

Online bağış sistemi büyüyor

Pandeminin getirdiği maddi - manevi sorunlar, afetler ve diğer ekonomik sıkıntılarla birlikte toplumsal dayanışmanın önemi de giderek artıyor.

STN Türkyılmaz Sigorta Firmasının sahibi Sükan Türkyılmaz, sosyal sorumluluk bilinciyle insan ve çevre odaklı online bir uygulama geliştirerek bağış hareketini dijitale taşıdı. FEEN (Almanca peri) adlı uygulamanın ücretsiz olarak Android, IOS ve App Gallery'den indirilebileceğini söyleyen Türkyılmaz, “ Bağışlamak istediğiniz veya çevreyi korumak adına geri dönüşüme vermek istediğiniz ürünler için FEEN uygulamasını kullanabilirsiniz. Evde kullanmadığınız ürünleri bağışlayabilir, geri dönüşüme yollayabilir veya takas ederek doğaya sahip çıkabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek, gıdadan giysiye, mobilyadan ev eşyalarına ve geri dönüşüme gidebilecek atık maddelere kadar herşeyi bu program sayesinde ilgili yerlere ulaştırmanız mümkün. Uygulama içeresinde Bağışla seçeneğine tıkladığınızda bulunduğunuz yere en yakın belediye, geri/ileri dönüşüm firmaları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının bağış toplama noktaları ekrandaki harita üzerinde işaretleniyor. Bu kurum ve kuruluşlar uygulama sayesinde kendi bağış toplama noktalarını da sisteme girebiliyorlar. İsterseniz kendiniz teslim edebilir isterseniz de ücretsiz 'gel al' seçeneğiyle ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz” diye konuştu.

feen.jpeg

KADIN İŞ GÜCÜNE KATKI SUNUYOR

FEEN uygulamasının, kadın iş gücü ve istihdamına da katkı yapacak bir platform olduğu bilgisini veren Sükan Türkyılmaz: “Mobil uygulama üzerinde kullanıcılar 3 farklı hizmete tek tık ile erişim sağlayabiliyor. Bağışla kısmı uygulamanın sosyal sorumluluk kısmı. Güçlü kadın için imkan ve fırsat eşitliğine ihtiyaç var. Dijital dünyada kadınların emeklerini paraya çevirebilmeleri için ev hanımı, terzi, modacı, stilist, fasoncu (üretici) tek çatı altında hizmetlerini 'Diktir ya da yorum al' seçeneği altında yayınlayabiliyor. Kullanıcılar aradıkları hizmetleri diktir & yorum al altında filtreleme adımını kullanarak bulabiliyor. Ayrıca kullanıcılar aradığı hizmeti bulamazsa ihtiyacını yaz butonu altına aradığı hizmet bilgisini yayınlayabiliyor. Burada hazır ikinci el ya da sıfır ürünler paraya döndürülerek kadınlarımıza gelir kapısı olurken, 'Takas yap ve kirala' seçeneği ile sürdürülebilir dünyaya katkı sağlanmak amaçlanıyor. Ayrıca, standart tekstil ürünlerinde biraz daha arka planda kalmış büyük beden, tesettür, butik, ihracat fazlası, el işi, çeyiz gibi tekstil de pay sahibi olup daha az bilinen ürünlerin ticaretinin sağlanması da hedefleniyor” dedi.

ULUSLARARASI NİTELİK TAŞIYACAK

Avrupa Birliği Hibe Destekleri kapsamında ilk aşamayı geride bıraktıklarını ve ikinci aşama tamamlanınca projenin uluslararası ölçekte yaygınlaşacağını da vurgulayan Sükan Türkyılmaz, FEEN uygulamasının küresel iklim krizi, sürdürülebilir dünya ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi düşünülerek tasarlandığına dikkat çekti.

Türkyılmaz şöyle devam etti: “Bağışı yapacak olan da alacak olan da havuzda bilgilerini yayınlayabilmektedir. Bağış konuları plastik, naylon, akü, tekstil ürünleri, mobilya, bitkisel atık yağ, oyuncak, kitap, kağıt, cam, elektronik atık gibi bir çok ürün mevcuttur. Bağışla kısmı en yakın belediye, geri/ileri dönüşüm firmaları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının bağış toplama noktaları ve vatandaşların bir havuz içerisinde iletişime geçmesini amaçlamaktadır”


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum