Onur Akay’dan Mustafa Yıldızdoğan’a şarkılı destek!

Onur Akay’dan Mustafa Yıldızdoğan’a şarkılı destek!

Ünlü sanatçı Onur Akay, Mustafa Yıldızdoğan’ın açıklamasının yanlış anlaşıldığını ve bazı editörlerin bu açıklamayı tam anlamıyla anlayamadığını söyledi.

“Ölürüm Türkiyem” şarkısını, 90’lı yıllarda Mustafa Yıldızdoğan’dan sonra albümüne ilk okuyan yorumculardan olan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay’dan, Yıldızdoğan’a destek geldi. Akay YouTube adresinden 20 yıl önce okuduğu “Ölürüm Türkiyem” şarkısını ilk kez yayınladı.
ÇALINTI OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ!
Şarkının, 1986 yılına ait bir Kürtçe şarkı olduğu, sanatçı Mustafa Yıldızoğan'ın da bu Kürtçe şarkının sözlerini değiştirerek, bestesini aynen kullanarak Ölürüm Türkiyem şarkısını ortaya çıkardığı iddia edilmişti. Yıldızdoğan ise bu iddiayı yalanlamış ve "Beni her şeyle itham edebilirler ama hırsızlıkla asla" demişti.
“MÜZİK HAYATIMA NOKTAYI KOYARIM”
Aynı zamanda şarkı sözü yazarı ve besteci kimlikleri ile MESAM asil üyesi olan ses sanatçısı Onur Akay, okuduğu Türkiyem şarkının nakarat bölümünü ise Instagram adresinden paylaşarak, Yıldızdoğan’a destek mesajı yayınladı. Akay, “20 sene önce albüme okuduğum bu Ölürüm Türkiyem şarkısının sözleri Dilaver Cebeci’ye, müziği ise Mustafa Yıldızdoğan’a aittir. Mustafa Yıldızdoğan’ın tüm bestelerini incelediğinizde kendi tavrını, tarzını, üslubunu ve attığı imzayı göreceksiniz. Bunu 10 yıl konservatuarda aldığım eğitimle ve MESAM asil üyesi olarak söylüyorum. Bunun aksini belgelerle ispat eden olursa mikrofonu bırakıp, müzik hayatıma noktayı koyarım.” ifadelerini kullandı.
“EDİTÖRLER BU AÇIKLAMAYI ANLAYAMADI”
Onur Akay şöyle devam etti:
“Mustafa Yıldızdoğan, Türkiye'ye mal olmuş Ölürüm Türkiyem adlı bestesinin çalıntı olduğunu ileri sürenlere, kapak gibi cevap verdi. Ancak Yıldızdoğan, Türkiyem şarkısının çalıntı olduğu iddialarına cevap verirken yaptığı açıklamada, “1992 yılında bestelediğim bu parça, yıllarca ülkemde dinlendi. Bu zamana kadar 'bu parçanın müziği bana aittir' dememişimdir. Bu benim ailemden gördüğüm edep ve üslubumdan kaynaklanan bir güzelliktir.” şeklinde konuştu. Maalesef bazı gazetelerin ve medyaların editörleri bu açıklamayı anlayamadı ve Mustafa Yıldızdoğan için, "Ölürüm Türkiyem şarkısının müziğinin çalıntı olduğu iddialarını; "ben hiçbir zaman müzik bana ait demedim" diye yalanlayan Mustafa Yıldızdoğan'ı albüm kapağı yalanladı. Kapakta şarkının müziğinin Mustafa Yıldızdoğan'a ait olduğu yazıyor.” şeklinde haberler yazdılar. İnternetten bakarsanız bu haberleri görürsünüz. Mustafa Yıldızdoğan’ın bu açıklaması, onun ne kadar mütevazı biri olduğunu gösteriyor. Kendisine ait besteye bile benim demeyecek kadar mütevazı bir sanatçımızdır.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum