“Oradan Buradan Resimler” sergisi kapılarını açtı!

“Oradan Buradan Resimler” sergisi kapılarını açtı!

Selçuk Yaşar Müzesi’nde yer alan Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, Ressam Muhsin Kut’un 29 eserini sanatseverlerle buluşturuyor.

İzmirli sanatseverlerle usta sanatçıları buluşturan Selçuk Yaşar Sanat Galerisi kış sezonunu Ressam Muhsin Kut’un ‘’Oradan Buradan Resimler’’ sergisi ile karşıladı. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatsever ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı. 

Kendine özgü tarzıyla, akrilik ve yağlıboyayı karıştırarak yaptığı resimlerinde çoğu zaman insansız sokakları, binaları, kıyı şeridi ve tekneleri kullanan sanatçı Muhsin Kut’un birbirinden renkli 30 eseri İzmirli sanatseverlerle buluştu.

İlk sergisini 1959 yılında Taksim Meydanı’nda bir sokak sergisi olarak açan Muhsin Kut, "gezgin-ressam"lar geleneğinin ülkemizdeki en önemli çağdaş temsilcisi... Sanatçı, çarpıcı imge" nin peşinde ülkemizi ve tüm dünyayı gezmekte. İlgisini çeken "her şey"in resmini yaparak bizlerle paylaşıyor. Sanatçı resimlerinde, peyzaj imajından hareketle, kendine özgü yapılmaya değer görüntüler yakalamaya ve çevre gözleminden yarı soyut biçimler üretmeye çalışır. Farklı bakış açısıyla resmettiği eserlerinde insanı görmeseniz bile insanların yalnızlığını hissedersiniz. 

Türk resmine katkıları nedeniyle 2009 yılında 19. İstanbul Sanat Fuarı'nın 'onur sanatçısı' ödülüne layık görülen sanatçı Muhsin Kut’un “Oradan Buradan Resimler” isimli sergisi  31 Aralık 2019 tarihine kadar Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.