Oramiral Kaçarak Polise Sığındı

Oramiral Kaçarak Polise Sığındı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu darbeci askerlerden kaçarak polise sığındı.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun darbecilerden son anda kaçarak polise sığındığı ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanı da dahil olmak üzere 10 general Moda Deniz Kulübü'nde düzenlenen düğündeydi. Darbeciler düğünü basarak 10 generali kelepçeleyip kaçırdı. 

Aynı esnada başka bir düğünde olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu'nun da yerini telefonla arayarak tespit etmeye çalışan darbeciler bunda başarılı olamadı. Bostanoğlu iddialar doğrultusunda darbe olduğu haberini alarak ailesiyle beraber düğünü terk edip protestocuların arasına karıştı. Bostanoğlu sabah saatlerinde karakola ulaşabilmeyi başardı ve yardım istedi. 

Emniyet müdürü talimat verdi

Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın Ataköy karakoluna girdiğini duyan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, karakola talimat vererek Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın güvenliği için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Talimat üzerine orgeneral Bakırköy ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Buradan emrinde olması gereken ve darbeye katılan birliklere ulaşan orgeneral kışlara dönülmesi çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.