Ortadoğu’nun umudu Türkiye!

Ortadoğu’nun umudu Türkiye!

Ali Eyce yazdı...

Sabah saatlerinde haber ajansların düşen Amerikan askerinin Suriye’nin kuzeyinden çekmeye başlaması.

Suriye ve Irak’a neden geldiği bin bir soru içinde olan Amerika’nın, çekilmeye başlaması da bin bir soru işaretlerini de yarattı.

Amerika’nın Irak’a girmesine kadar kimsenin adını,  sanını, eylemini, söylemini bilmediği DEAŞ’ın varlığını bahane eden Amerika,  DEAŞ’lı terörist AB vatandaşlarını almaları için AB ülkelerine seslenmesi ise ayrı bir tiyatro.

DEAŞ’in içinde Fransız, Alman, İngiliz vs ne işi var diye bir soru aslında sorulmasına ve cevabının beklenilmesine gerek olmayan bir soru.

Sonuçta Amerika ve Avrupa Devletleri’nin Irak’a, Suriye’ye niye girdiğini, bütün insanlık gayet net biliyor.

Petrol,  enerji ve ekonomi!

Amerika ve Avrupa Devletleri alacaklarını aldılar mı? Tabi ki aldılar. Hem alacaklarını aldılar, hem de yıllar içinde tekrar düzene geçemeyecek bir Orta Doğu’yu yaratarak.

Yani yıllarca, askeri faaliyetlerinin sonucu olarak ticari faaliyetlerini sürdürecekleri Orta Doğu’nun enerjisine büyük bir sondaj gerçekleştirmiş durumdalar.

Filler tepinir, çimler ezilir misali, şimdi Orta Doğu’da yaşayan, etnik ve dini farklıklarından dolayı çatışmaya girenler düşünsün.

Neleri kaybettiklerini ve neleri kazanamayacaklarını!

Türkiye doğru politikalar, doğru adımlar,  kararlı adımlar atarak, bir Irak, bir Suriye olmaktan çıktığı gibi Suriye ve Irak’ta yaşayanlar için de bir umut oldu.

Suriye’nin veya Irak’ın ülkelerindeki yabancı askerleri çıkarma ne güçleri var, ne cesaretleri.

Ama umutları var Türkiye!

Sınır bölgesinin güvenliği, Suriyelilerin güvenli bölgelere taşınması, Türk askerinin buraya girip, düzen kurmasını bekleyen bir Orta Doğu var!

Türkiye’nin de buna hem gücü var, hem cesareti!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.