Ortaöğretim öğrencileri EÜ’nün imkanlarından faydalanacak

Ortaöğretim öğrencileri EÜ’nün imkanlarından faydalanacak

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 11. Kalkınma Planı kapsamında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Eski Senato Salonu’nda düzenlenen imza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Atılgan, Prof. Dr. Mehmet Ersan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentur, EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz ve akademisyenler katıldı. Protokol kapsamında İzmir’de eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunan resmi ve özel okul öğretmenleri, yöneticileri, öğrencileri ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına yönelik eğitimler planlanacak. Ayrıca ortak uluslararası ve yerel projeler geliştirilecek.

Ege Üniversitesinin çalışmaları, projeleri ve yetiştirdiği nesillerle ülkemizde bilim ve kültürün yeşermesine çok ciddi katkılar sağladığını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız bu değerli protokolde üniversitemizin topluma fayda ağını, hedef kitlemizin ihtiyaçları doğrultusunda genişletmeyi hedefliyoruz. Köklü tarihimiz boyunca tüm potansiyelimizi toplumla buluşturmanın gururunu yaşarken bugün de bilgi ve tecrübemizi topluma ulaştırmak en temel hedeflerimizden biridir. Ürettiğimiz bilginin kampüs sınırlarımız içerisinde kalmaması konusunda ekstra hassasiyet gösteriyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda atacağımız adımların, paydaşlarımızla kuracağımız etkili iş birlikleri ile daha kuvvetli olacağının bilincindeyiz. Bu nedenle bölgemizle bağlarımızı güçlendiren bu tür işbirliklerine çok değer veriyoruz” diye konuştu.

ege-izmir-meb-egitim-fak-prtokol-1.jpg

“Gençlerin kariyer hedeflerine gerçekçi bir yaklaşım”

İş birliği protokolünün detayları hakkında bilgi veren Rektör Budak “Özellikle ilimizdeki lise ve Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin, üniversitemiz imkânlarımızdan yararlanmasını sağlaması bakımından değerli buluyoruz. Çünkü Ege Üniversitesi olarak yalnızca kendi öğrencilerimizin değil, çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarına da dokunarak onlara yol göstermekten, faydalı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Protokol kapsamında gençlerimiz üniversitemizin akademik donanımından, hem katılacakları dersler aracılığıyla hem de düzenlenen akademisyen- öğrenci buluşmaları aracılığıyla yararlanabilecekler. Bu tür olanaklar, gençlerimizin kariyer hedeflerini daha gerçekçi bir yaklaşımla belirleyerek buna yönelik adımlarını daha kararlı atmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla bu protokolün paydaşları olan bizler, gençlerimizin kariyer basamaklarını daha kararlı adımlarla çıkmasına da vesile olmuş olacağız.

Projenin bir diğer hedefi de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki okul ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde yürütülen psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini kapsıyor. Bu konuda hayata geçireceğimiz işbirliklerimiz ile de koruyucu önleyici ruh sağlığı işleviyle yürütülen bu tür hizmetlerin etkililiğinin artırılmasını sağlamış olacağız. Hedef kitlemiz için son derece faydalı çıktıları olacağına inandığımız bu protokolde yer almaktan gurur duyduğumuzu ayrıca vurgulamak istiyorum. Bu düşüncelerle protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ege-necdet-budak-murat-mucahit-yentur-izmir-meb-egitim-fak-prtokol-4.jpg

Ege Üniversitesi ile her alanda iş birliği

Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentur ise “Ege Üniversitesi gibi köklü bir birikime, zengin bir potansiyele sahip üniversitemizle İzmir’imizdeki yaklaşık 750 bin öğrencimiz 53 bin öğretmenimiz ve bir o kadar da velimizle entelektüel ve akademik birikimi tüm İzmir sathına yaymak heyecan verici bunu çok önemsiyoruz. Dünyada değişmeyen tek şey değişim o yüzden de değişimin odağında okullarımız var. Çünkü bilginin enformatik çağda bu kadar hızlı değişiminde biz öğretmenler, toplumun öncüsü olmak durumundayız ve öncülüğü yerine getirmek için de sürekli olarak akademik dünyayla iç içe olup teori ile pratiği buluşturmamız gerekiyor. Burada bunun bir nişanesi olarak Ege Üniversitesi ile her alanda eğitim, kültür, sanat, spor, hayatı kaplayan bütün alanlarda üniversitemizle öğretmenlerimizi öğrencilerimizi ve velilerimizi buluşturacağız ve bu halka halka büyüyecek, İzmir’imize farklı yansıması olacak. Bu çalışmada emeği geçecek tüm çalışma arkadaşlarıma başta Rektörümüz Necdet Budak olmak üzere en kalbi duygularımla milli eğitim ailesi olarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.