"ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİN PARALARI EVET KAMPANYASINA MI GİDİYOR?”

"ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİN PARALARI EVET KAMPANYASINA MI GİDİYOR?”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN’DAN ÇARPICI SORU

Değerli basın mensupları, referandum çalışmaları kapsamında Bursa'da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, burada yaptığı basın açıklamasında örtülü ödenekten harcanan paranın Şubat'ta yüzde 72 arttığını ve son iki ayda harcanan paranın 459 milyon liraya ulaştığını hatırlatarak, "Evet kampanyasına büyük paralar harcanıyor. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Ne oldu da referandum gündeme geldikten sonra örtülü ödenekten harcamalar patladı? Yoksa örtülü ödeneğin paraları evet kampanyasına mı gidiyor?" diye sordu.

"BAŞBAKAN'IN VAATLERİNİ TUTMASINI İSTİYORSANIZ HAYIR DEYİN!"

Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum kapsamında gittiği her yerde vatandaşlara yeni vaatlerde bulunduğunu söyleyen Cankurtaran, "Biz de buradan Sayın Yıldırım'ın vaatlerinden etkilenenlere sesleniyoruz. Başbakan'ın vaatlerini tutmasını istiyorsanız hayır deyin. Çünkü Başkanlık gelirse Başbakan gidici" dedi.

"AK PARTİ'NİN ŞOVA, HALKIN HUZURA İHTİYACI VAR, HUZUR HAYIR'DA!"

AK Parti'nin meydanlarda Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerilimi anlatmaya ağırlık vereceğini belirten Cankurtaran, "AK Parti'nin şova, halkın ise huzura ihtiyacı var. Suriye ile gerilim ülkede güvenliği bitirdi, Rusya ile gerilim turizmi bitirdi şimdi bir de AB ile gerilim sürerse o da ekonomiyi tümden bitirir. AK Parti meydanlarda gerilimi anlatabilir ancak biz ise umudu anlatacağız. Çünkü umut ve huzur hayırda" şeklinde konuştu.

"GURBETÇİLER,  HUZURLARINI KAÇIRAN AK PARTİ'YE HAYIR DEMELİDİR"

Hükümetin yurtdışında yaşayan  vatandaşlarımızı yaşadıkları ülke yönetimleriyle ve halklarıyla karşı karşıya bırakacak söylemlerden kaçınması gerektiğini söyleyen Cankurtaran, "Gurbetçilerimiz de yaşadıkları ülkelerde huzurlarını kaçıran AK Parti'ye bir hayır demelidir" diye konuştu.

"HOLLANDA YÜZÜNDEN EVET DEMEYİN PİŞMAN OLURSUNUZ!"

Bazı AK Partili yetkililerin milli onurumuzu zedeleyen Hollanda krizinin ardından evet oylarının artacağını söyleyerek sevindiğini hatırlatan Cankurtaran, "Şahsen bu olayların vatandaşın referandum tercihini etkileyeceğini düşünmüyorum. Ancak yine de oldu ki çevrenizde   kararsız olup Hollanda yüzünden evete döndüğünü söyleyen olursa şunu hatırlatın sadece. Referandumdan sonra AK Parti Hükümeti ve Erdoğan tıpkı İsrail ve Rusya karşısında olduğu gibi çark edince pişman olursunuz, kendinizi aldatılmış hissedersiniz" dedi.

Cankurtaran'ın Bursa CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasının detayları ve fotoğrafları ekteki dosyadadır. Saygılar, iyi çalışmalar...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.