Osman Şahbaz'dan İstanbul Fas Başkonsolosu'na ziyaret!

Osman Şahbaz'dan İstanbul Fas Başkonsolosu'na ziyaret!

TÜMİŞAD Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, İstanbul Fas Başkonsolosu Mhamed İfriquine'u Başkonsolosluk makamında ziyaret etti.

TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz, Macaristan ekonomisi, sanayisi, ticareti ve ekonomik yapısının yanında Kayseri'nin benzer yapılarını değerlendirerek,  Başkonsolos Mhamed Ifrıquıne'u Kayseri ve Macaristan'a davet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İfriquine, Fas'ın ekonomik, gümrük mevzuatı yapısı ve yatırım kolaylığı hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Başkonsolos İfriquine TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahbaz'ı cazip yatırım imkanları sunan Fas' davet etti.

Fas’ın İstanbul Başkonsolosu M’hamed Ifriquine, '' Türk yatırımcıların Fas'taki karlı yatırım ortamını değerlendirmesi gerekiyor. 2016 yılında Türkiye ve Fas arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile iki ülke arasındaki ticaret yüzde 16 büyüdü.

Karlı ve kolay yatırım fırsatları sunuyoruz. Fas coğrafi konum ve yıllardır sürdürdüğümüz istikrarlı ekonomik yapı ile, tüm dünyanın ilgi odağı haline geldi.

fas-bk.-2.jpg

Fas’ta karlı ve kolay iş ve yatırım fırsatı

Ekseriyetle ABD,  AB ve Kanada’ya yönelik tekstil konfeksiyon ihracatı için, geçici kabul sistemi çerçevesinde gümrük vergisinden muaf tutulan kumaş ithalatı yapılarak, fason hazır giyim üretimi ve ihracatı gerçekleştirilebiliyor. Sahra Altı Afrika’ya açılım için bir kapı niteliğinde olduğu gibi Avrupa Birliği, ABD, BAE ile serbest ticaret anlaşması bulunması nedeniyle önemli bir potansiyele sahipiz'' dedi.

Başkan Osman Şahbaz ise, '' Size bugün Fas'ın Macaristan Büyükelçisi değerli dostum Kemal Arifi'nin selamını getirdim. Bizlere zaman ayırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Türkiye Fas ilişkilerinin yüzyıllara dayandığını ve ortak bir tarihe sahip olduklarını belirterek Kuzey Afrika’nın giriş kapısı ve Afrika’nın beşinci büyük ekonomisi Fas ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri daha ileri seviyelere taşınabileceğini ve üçüncü ülke olarak Macaristan'ı dahil edebiliriz. Üç milyar dolarak yakın gerçekleşen dış ticaretimiz mevcut potansiyelimizin çok altındadır'' dedi.

Ziyarette Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz'a işadamı, sanayici ve ağabeyi İsmail Hakkı Şahbaz'da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum