Osmanağaoğlu Bahçeli ile aynı fikirde olduklarını vurguladı

Osmanağaoğlu Bahçeli ile aynı fikirde olduklarını vurguladı

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşmeler hararetli tartışmalar altında devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP'li bazı milletvekilleri arasında çıkan tartışmalar gündeme oturdu. 

İçişleri Komisyonu görüşmeleri esnasında konuşma yapan MHP'li milletvekillerinden birisi de Mhp İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu oldu. Konuşmasında İçişleri Bakanlığına bağlı personellerin özlük haklarına da değinen Osmanağaoğlu önemli konulara da temas etti.

"Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana dış mihraklar tarafından körüklenen tehdit ve tahriklerle boğuşmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi aynı zamanda her cinsten terörle mücadelenin de tarihidir. Dün olduğu gibi bugün de bizim önceliğimiz, Türkiye'nin sağ ve esen olması, devletin bekasına, milletin selametine halel gelmemesidir. " diyen Osmanağaoğlu şunları söyledi: "Türk devletinin kendi kararlarını alan, bağımsız ve kararlı bir ülke olmasını hazmedemeyenler her daim yedekte tuttukları bir gücün zembereğini kurup üzerimize salmışlardır. Ne mutlu ki milletimiz gerektiğinde 20 yaşlarında civan delikanlılarını vatana kurban adamış, onların canları pahasına devletini teröre boyun eğdirmemiştir. Türk milletinin her zerresine işlemiş bu feda ruhu, Türk devletinin kararlı duruşuyla birleştiği zamanlarda ortaya çelikten bir irade çıkmıştır. Kalleşçe kanımızı dökmek isteyen şer şebekeleri ve onların taşeronları daima bu iradenin kuvvetiyle tarumar olmuştur. Hem hukuki zeminde hem de sosyal hayatta geçerliliğini koruyan eski bir deyiş vardır: "Hasmın şahitliği en makbul şahitliktir." diye söylenir.

Bu anlamda, terör örgütü yandaşlarının basın organlarından ve iş birliğine girdikleri muhterislerden yükselen feryatlar, figanlar, feveranlar Türkiye'nin terörle mücadele alanında doğru ve etkili hamleler yaptığının delilidir.

Sayın İçişleri Bakanının ifadesiyle geçen sene 104 bin operasyon, bu yıl da 11 Kasım itibarıyla 109 bin operasyon düzenlenmiştir. Yine, bu yıl 135 tane üst düzey terörist güvenlik kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirilmiştir. Bu sayılar, tartışmasız bir başarının göstergesidir. Ayrıca, bölücü örgütünün propaganda mekanizması sebebiyle Türkiye'yi DEAŞ'la aynı cümlede telaffuz etme cüretine kapılan Batı medyasına da en ciddi cevapları İçişleri Bakanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalarla verilmiştir. Hem yurt içinde hem de yurt dışında bu hain katil sürüsünün uyuyan hücrelerine darbe üstüne darbe indirilmiştir. Sadece operasyonel değil aynı zamanda istihbari açıdan da başarılı çalışmalar yürütülmekte ve alınan sonuçlar devletimizin elini kuvvetlendirmektedir. Mesela, Suriye'nin kuzeyine konuşlandırılan Marksist-Leninist Komünist Parti isimli terör organizasyonunun, emperyalist kuvvetlerle yürüttüğü pazarlık bu sözde özgürlükçü çetelerin içyüzünü ortaya koymuştur. Yine PYD'nin PKK'yla organik bağlantılarını ortaya koyan belgelerin ifşası Türk devletine diplomatik açıdan manevra sahası kazandırmış, terör örgütünün propaganda mekanizmasına da ciddi hasar vermiştir.

Suriye'nin kuzeyini işgal eden ama Mehmetçik'in yürüttüğü Barış Pınarı Operasyonu'yla beli kırılan kiralık katillerin Batı kamuoyunda oluşturmaya çalıştıkları sözde DEAŞ karşıtı, seküler halk mücadelesi algısı kırılmıştır. İnanıyorum ki bu girişimlerde İçişleri Bakanlığının katkıları da büyüktür.

Daima bu şuur ve bu şiarla hareket eden Milliyetçi Hareket Partisi, aynı hassasiyetle adımlarını atan İçişleri Bakanlığına destek olmayı önemsemiştir. Milletin oyunu alarak elde edilen gücü terör örgütlerine peşkeş çekmek isteyen yerel yönetimlere karşı İçişleri Bakanlığının yürüttüğü soruşturmalar ve gerekli görülen belediyelere kayyum atanması MHP'nin en başından beri desteklediği devlet duruşuna uygun örneklerdir. Bu uygulama sonrası bizzat Sayın Bakanı arayan liderimiz, konuyla alakalı desteklerini ve tebriklerini de kendilerine iletmişlerdir.

Sözlerime son vermeden önce, uzman çavuşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, polislerimizin 3600 ek gösterge talepleri, bekçilerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gibi hususlarda da alakanızı eksik etmeyeceğinize inandığımı ifade etmek isterim.

Milliyetçi Hareket Partisinin tutumu liderinin işaret ettiği noktadadır. MHP çatısı altında, üç hilalin ışığında buluşan ülkücüler, Türk devletinin geleceği için alın teri döken herkesle el birliği, iş birliği, güç birliği yapmaya hazırdır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.