“Oy devşirmek için hamaset siyaseti yapıyorlar”

“Oy devşirmek için hamaset siyaseti yapıyorlar”

Bayındır’da Bedri Serter rüzgarı

CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter seçim çalışmaları kapsamında Bayındır’daki temaslarda bulundu. Başta çiftçiler ve üreticiler olmak üzere vatandaşlar Serter’le birebir olarak görüştü ve dertlerini paylaştı.

2-396.jpg

Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde düzenlenen Kiraz Şenliği’ne konuk olarak buradaki seçim programına başlayan CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, şenlik alanındaki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

3-300.jpg

Çevredeki insanların kendisine gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkürlerini sunan Serter, Osmanlar Mahallesi’nde kahvehanelere de konuk oldu. Bölge halkının durumu hakkında bilgi alan ve yurttaşlardan 24 Haziran seçimleri için desteklerini isteyen CHP’li Serter, eşi Huriye Serter ile beraber çalışmalarını sürdürdü.

4-217.jpg

Tarım, enerji ve eğitim ana gündem

Çınardibi Mahallesi’nde verilen iftar yemeği sonrası Dernekli ve Arıkbaşı bölgelerini dolaşan Bedri Serter, burada yaptığı konuşmalarda tarım, ticaret, iş hayatı, eğitim ve mazot konularında vatandaşları bilgilendirdi, yaşanılan problemlere yönelik çözüm önerilerini sundu.

Serter, Arıkbaşı’nda yurttaşlarla karşılıklı bir sohbet hâlinde gerçekleşen konuşmasında rüzgâr enerji santrallerinin (RES) kiraz ve zeytin üretimine etkisi konusunda çiftçilerin şikayetlerini dinleyen Serter, CHP’nin enerji politikası hakkında bilgi verdi.

1-457.jpg

“Oy devşirmek için hamaset yapıyorlar”

4+4+4 modeliyle birlikte daha karmaşık bir hâl alan Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında da görüşlerini aktaran Serter,  ara eleman sıkıntısı yaşandığının altını çizerek bu sıkıntının giderilmemesi durumunda sanayinin ciddi sıkıntı içine gireceğine dikkat çekti. Aynı zamanda üniversite çağındaki gençlerin geleceği için de konuşan Serter, Suriyeli gençlere tanınan sınavsız üniversiteye giriş hakkını eleştirdi. 4 milyon Suriyeli kardeşimizi ülkemize kabul ettiklerini belirten Serter, “Şimdi aralarından 300 bin tane genç kardeşimiz devlet desteğiyle birlikte sınavsız olarak üniversitelerimize yerleşecek. Üniversitelerin kontenjanları yetersiz olduğu için kendi gençlerimiz üniversite sınavlarında birbirleriyle kıyasıya rekabet halindeyken, 300 bin genç Suriyelinin sınavsız olarak üniversitelere yerleşmesi ne kadar adil? Peki, bizim evlatlarımız ne olacak? Bunun hesabını kim verecek? Oy devşirmek için hamaset siyaseti yapıyorlar, bu böyle gidemez.” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.