Özcan Purçu Romanlar İçin AB'den Gelen Parayı Sordu

Özcan Purçu Romanlar İçin AB'den Gelen Parayı Sordu

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Avrupa Birliği'nden Romanlar için gönderilen 9 milyon Euro'nun ihale edildiğini ancak Roman mahallesine kimsenin girmediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Özcan Purçu, Romanların barınma ve eğitim sorunları yaşadığını, dışlanmışlık, ayrımcılık ve ötekileştirmeye maruz kaldığını belirterek, Avrupa Birliği tarafından Türkiye'deki Romanlar için 9 milyon Euro para gönderildiğini hatırlattı. Gönderilen paranın bir şirkete ihale edilerek, çalışma başlatıldığını söyleyen Purçu 6 ay boyunca 9 milyon Euroluk proje yürütüldüğünü ancak Roman mahallesine kimsenin girmediğini söyledi.

İzmir milletvekili Özcan Purçu Türkiye'nin bir çok yerinden gelen Roman Federasyon ve Dernek temsilcileriyle beraber TBMM'de basın açıklaması gerçekleştirdi. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nün resmi gün sayılması için uğraştıklarını ve kanun teklifi sunacağını açıklayan Purçu, Roman vatandaşlar için hükümetin somut bir adım atmadığını söyleyerek eleştirdi.

Türkiye'de yaşayan Romanlar için Avrupa Birliği'nin 9 milyon Euro tutarında fon ayırdığını ve Türkiye'ye gönderdiğini belirten Özcan Purçu, paranın bakanlık tarafından bir şirkete ihale edildiğini ifade etti. İzmir Milletvekili 6 aydan beri fonu kullanan şirketin, Roman mahallerine girmediğini belirterek, fonun yüzde 90'ının insan kaynakları, ulaşım ve toplantı giderlerine harcandığını, yüzde 10'luk bir kısma ise ne olduğunu kimsenin bilmediğini ifade etti. Purçu AB tarafından gönderilen 9 milyon Euro'nun Roman dernekleri ve yoksul Roman vatandaşlarına yansımadığını belirterek, roman vatandaşların Somali'deki insanlar gibi yaşadığını söyledi.

Romanlar çadırlarda yaşıyor

Roman vatandaşların hala çadırlarda yaşadığını ve yüzde 96'ya varan işsizlikle boğuştuklarını söyleyen Roman Milletvekili, Romanların yüzde 60'ının okul yüzü görmediğini ifade etti. Romanların içerisinde yaşadığı durumun Türkiye'ye yakışmadığını düşündüğünü söyleyen vekil, kaybedecek vakit olmadığının altını çizdi. Purçu ayrıca Romanların içerisinde oldukları ciddi sorunların çözülmesi için hükümeti çalışmaya davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.