Özdağ; “15 Temmuz’un 4 sacayağı var”

Özdağ; “15 Temmuz’un 4 sacayağı var”

FETÖ İLE MÜCADELE DİPLOMATİK YOLLARLA DA SÜRECEK

 

15 Temmuz’un bir kalkışma, ihanet ve Türkiye’yi parçalama hareketi olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 15 Temmuz’un demokrasiye ram olmuş TSK ve Polis teşkilatından oluşan güvenlik güçleriyle, siyaset kurumuyla, medya ve o gece millet iradesine inanan darbeye kafa tutan milletten oluşan 4 sacayağı bulunduğunu kaydetti. Özdağ, “15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’yi işgal etme adına egemen güçler tarafından yaptırılmıştır. 15 Temmuz aynı zamanda geçmiş 100 yılımızı çalmak, gelecek yüz yılımızı ise başkalarına bırakmak adına yapılmıştır. Din kisvesi adı altında bir örgüt egemen güçlerin taşeronluğuna soyunmuştur. Bugün ibadet diyerek, din diyerek bir şekilde bu yapıya girenlerin tamamı buradan kopmalıdır ve bu hain yapı, örgüt hakkında ne biliyorsa açıklamalıdır” dedi,

Terörle ve tüm terör örgütleriyle kararlı mücadeleye devam edildiğini kaydeden AK Parti manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 15 Temmuz’un yıldönümünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Bir yandan PKK ile, bir yandan DEAŞ, bir yandan da FETÖ ile mücadeleye devam edeceğiz” diyen Özdağ, “15 Temmuz din kisvesi adı altında emperyalist güçlerin taşeronluğuna soyunmuş, maşalığını yapan terör örgütünün yine egemen emperyalist güçlerin desteğiyle demokrasiyi askıya alma hareketidir. O karanlık gece aynı zamanda millet iradesine ipotek konmak istenmiştir. 15 Temmuz ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü bir noktada iğfal etmektir. Ama bu hain darbe girişimi ve hareket kısa sürede bastırılmış ve bir destan yazılmıştır. Bir yandan Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde demokrasiye ram olmuş subaylar ve diğer askeri personelleriyle, Polis teşkilatı içerisinde demokrasiye ram olmuş emniyet mensuplarıyla, başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım diğer muhalefet siyasi parti liderleri, Meclis Başkanımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere o gece demokrasi ve millet iradesi kazanmış, siyaset ve siyasetçi dik durmuştur. Ardından da millet Malazgirt’ten gelen ve genlerinde taşıdığı kahramanlığı konuşturmuştur” diye konuştu.

FETÖ İLE MÜCADELE DİPLOMATİK YOLLARLA DA SÜRECEK

15 Temmuz’un dört sacayağı bulunduğuna dikkat çeken Özdağ, “Ordu ve emniyetin içindeki güvenlik güçleri, siyaset kurumu, kahraman millet ve medya 15 Temmuz gecesinin sacayağını oluşturmuş ve dik durmuştur. Medya yerli ve demokrasiye ait olduğunu göstermiştir. Medya Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıktığını bir cemaate ya da darbeciye ait olmadığını göstermiştir. Bir daha yeni Fethullahların yetişmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Fethullahçı terör örgütü ile mücadelemiz devam edecek. Bu örgüt Dünya’nın en tehlikeli ve büyük terör örgütlerinden bir tanesidir. Bu örgütle içerde ve dışarda mücadele sürmeli, Türkiye dışında ne kadar vatandaşımız varsa bunlarla ilgili ihbarda bulunmalıdır. Türkiye’de dışarda bu konuyla ilgili diplomatik yollarla bu yapı ile mücadelesini sürdürmelidir” diye konuştu.

15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “15 Temmuz 2016 gecesi 250 kişi şehit olmuş bu şehitlerden birisi olan Volkan Canöz benin yeğenimdir. Yine o gece 2 Bine yakın yaralımız var ama burada bir vatan ve devlet kurtuldu. Amaçları devletimizi milletsiz bırakmaktı. 15 Temmuz gecesi bu planı bozan aziz, asil ve kahraman millet devletine sahip çıktı. Devlet millet el ele verdi. Din, ülkü, adalet ve vatan için verilen bu mücadele başarıyla sonuçlandı. O mücadeleye kim katkıda bulunmuşsa hepsine şükranlarımızı arzediyoruz. Millet bir bütündür ve bu bütünlük içerisinde direndik ve kazandık. Biz aynı milletin çocuklarıyız. Bu vatan topraklarına ve Türkiye Cumhuriyeti devletine sahip çıkacağız” dedi.

SAYIN ERDOĞAN’IN ÇAĞRISI 15 TEMMUZ’UN DÖNÜM NOKTASIDIR

15 Temmuz’un dönüm noktasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti sokağa davet etmesi ve milletin de o çağrıya anında uyması olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra ona ve millet iradesine, demokrasiye inanan millet darbecilere gereğini yaptı. Bu nedenle 15 Temmuz gecesi 1960,71, 80 darbelerinin de 28 1997 postmodern darbenin de, 27 Nisan 2007 e-muhtasının da cevabı verilmiş ve hesabı sorulmuş oldu. O an gelen telefonda yeğenimin Meclise yapılan bombalı saldırıdan sonra bize yardıma geldiğini, darbecilerle çatıştığını ve şehit olduğunu öğrendim. Biz şu an güvenli, huzurlu şekilde yaşamımıza devam ediyorsak, bayrağımız dalgalanıyor, bu toprakları vatan kılabildiysek, vatanımız ve devletimizin bakası emin ellerdeyse bu Şehitlerimiz sayesindedir. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

DARBELERİN SİYASET AYAĞI OLMAZ

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin önce AK Partiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve demokrasiye yapıldığını kaydeden Özdağ, “Bu nedenle 15 Temmuz ve bu yapıyla ilgili siyasi bir ayak aranacaksa bunu darbeye maruz kalanlarda ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da aramayacaklar onu başka yerlerde arayacaklar. 15 Temmuz'un ve Darbecilerin siyasi ayağı olmaz, darbeciler her yerde olurlar. Fetullah Gülen bir darbecidir; darbeciler darbeyi siyaset yapısını, siyasi yapıyı ortadan kaldırmak için yapmışlardır. 15 Temmuz ve tüm darbe girişimlerine hep birlikte karşı olalım. İyi darbe yoktur, kötü darbe vardır. "Şu darbe iyidir, bu darbe kötüdür." gibi bir düşünce doğru değildir, sakîm mantıktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.