Özdağ, “Kuzey Irak’ta kukla bir devlet kurmak istiyorlar"

Özdağ, “Kuzey Irak’ta kukla bir devlet kurmak istiyorlar"

Özdağ Türkmen yurdu Kerkük’ün sahipsiz olmadığını ve Kuzey Irak’ta Amerika ile batı dünyası tarafından kurulmak istenen kukla bir devleti tanımadıklarını kaydetti.

 

AK Parti Yunusemre İlçe teşkilatının 2. Olağan kongresine katılan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türkmen yurdu Kerkük’ün sahipsiz olmadığını ve Kuzey Irak’ta Amerika ile batı dünyası tarafından kurulmak istenen kukla bir devleti tanımadıklarını kaydetti.

Myanmar’da bir insanlık dramının yaşandığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türkiye olarak suçsuz, günahsız insanların üzerindeki baskı, yıldırma ve katliama seyirci kalmadıklarını bölgede yaşayan mağdur ve mazlum vatandaşlara şefkat eli uzatıldığını kaydederek tüm Müslüman Dünyası’nı yaşananlara seyirci kalmamaya çağırdı. “Türkiye olarak oradayız ama tüm Müslüman Dünyası’da orada olarak yaşanan acıyı hissetmeli ve yaşanan insanlık dışı olaylara seyirci kalmamalı” dedi.

“Bölgede olmaya devam edeceğiz ama bir yandan da sınırlarımızın dibinde yeni devletler kurma planları devam ediyor. Buna da daha büyük tepkiler göstermeliyiz” diyen Özdağ, “Kuzey Irak’ta 46. Paralel üstünde Amerikalılar Saddam’ı indirerek orada bir devlet kurma hayalini batı dünyasıyla birlikte başlatmışlardı. O zamanlar adı çekiç güçtü ve çoğu kişi çekiç güce evet oyu vermişti. Halbuki çekiç güce hayır oyu verilmesi gerekiyordu. Orada İsrail’in güdümünde, batı dünyasının hegemonyasının altında vesayet altında bir devlet kurmak istiyorlar. Sonra genişletecekler ardından sıra Suriye’ye gelecek. Sonra da sıra Türkiye’ye ve İran’a gelecek. Onun için biz Kuzey Irak’ta yapılmak istenen Referanduma karşıyız ve o Referandumu tanımıyoruz” şeklinde konuştu.

KERKÜK SAHİPSİZ DEĞİLDİR

“Kuzey Irak’ta Kerkük’ün işgal edilmesini tanımıyoruz” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Irak petrollerinin yüzde kırkını taşıyan yüzde kırkını barındıran ve üreten bir Türk yurdu Kerkük’ü işgal etmek istiyorlar. Orada bir Barzani devleti kurmak istiyorlar. Marksist, Leninist, bir noktada Stalinist Barzani devletini ondan sonra da Suriye’de bir devlet kurmak istiyorlar. Suriye’de bir devlet kurduktan sonra da yıllardır yapmak istedikleri ayaklanmayı Türkiye’de denemek isteyecekler. Biz sınırlarımızda bir PYD/PKK devleti kurdurmayacağız. YPG devleti kurdurmayacağız. Biz ülkemiz içinde de asla bir PKK devleti kurdurmayacağız. Biz Kürt, Türkmen, Laz, Çerkez bu topraklarda kardeşiz. Biz aynı milletin çocuklarıyız ama PKK, PYD, YPG terör örgütlerine asla taviz vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. Terörle kararlı mücadelemiz devam edecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.