Özdağ; “Manisa’ya sağlıkta çağ atlattık”

Özdağ; “Manisa’ya sağlıkta çağ atlattık”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa’nın sağlık yatırımları ve hizmetleri konusunda çağ atladığını söyledi.

Manisa il genelinde şu an mevcut 81 adet acil yardım ambulansının bulunduğunu kaydeden Özdağ, “Bu ambulansların 69 ‘u İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde olup, diğer 12 adet acil yardım ambulansı diğer kamu ve özel kuruluşlarına aittir. İlimize tahsis edilen yeni 5 ambulansla birlikte toplam acil yardım ambulansı sayısı 86 olacak. Bu ambulanslara ilave olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzde 1 adet kar paletli ambulans ile bir adet de Obez ambulans bulunmakta” dedi.


Manisa İlinde 2002 yılında 6 adet acil yardım ambulansı ile hizmet verilmekte iken bu rakam 2014 yılında 77 adet ambulansa ve 2017 yılında da 5 yeni ambulansla birlikte 86 ambulansa ulaşmış olacağını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Konuyla ilgili mevzuata göre her 50 Bin nüfusa en az 1 ambulansın hizmet vermesi gerekmekte iken, ilimizde 17.041 nüfusa bir ambulans hizmet vermektedir. 2016 yılında 101 Bin 88, 2017 yılının ilk 8 ayında da 72 Bin 246 hastanın acil yardım ambulanslarımızla nakli yapılmıştır.


Ambulanslarımızın vakalara ortalama ulaşım süresi kentsel alanda 10 dakika kırsal alanda ise 30 dakikadır. Manisa İlimize Bakanlığımız tarafından 5 adet yeni acil yardım ambulansının tahsisi yapılmış olup, bir ambulansın yaklaşık maliyeti 200 Bin TL’dir” diye konuştu.


Manisa'nın 17 ilçesinde 15 devlet hastanesinin olduğunu kaydeden Özdağ, " Bilindiği üzere Salihli ilçemize yapılacak 300 yataklı yeni devlet hastanesi ile Ahmetli ilçemize yapılacak devlet hastanelerini 2017 yılı yatırım programına aldırmıştık. Selendi ve Demirci hastanelerinde hizmet veriliyor. Selendi Devlet Hastanesi 25, Demirci Devlet Hastanesi ise 85 yataklı. Soma Devlet Hastanesi hasta kabulüne devam ediyor. Kula’ya yeni bir devlet hastanesi kazandırma noktasında tüm işlemler tamamlandı. Kula’ya kazandıracak olduğumuz hastaneyi de Allah kısmet ederse yerel seçimlerden önce açarak 40 bin nüfusa sahip Kula’ya tam donanımlı modern, yeni bir devlet hastanesini açmanın bahtiyarlığını yaşayacağız. Merkez şehir hastanemizin çalışmaları da çok hızlı şekilde devam ediyor. Bunun yanı sıra Manisa’nın merkez ilçelerinden Yunusemre’de Merkez Efendi 450 yataklı Hastanemizin de çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Turgutlu ilçesinde daha önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde modern bir hastane açmıştık. Alaşehir ilçesine ise modern bir yeni devlet hastanesini geçtiğimiz dönem kazandırmıştık. Sorunsuz bir şekilde hizmet veriliyor. Bu nedenle öncelikle tüm bu sağlık yatırımlarının gerçekleşmesinde büyük payı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a, bürokratlarımıza, AK Partili Manisa milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.