Özdağ’dan Referandum tepkisi

Özdağ’dan Referandum tepkisi

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Kuzey Irak’ta Kerkük’ün işgal edilmesine seyirci kalmayacağız ve batı hegomanyasının altında bölgede kurulmak istenen devleti tanımıyoruz” diye konuştu.

Özdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Barzani’nin Referandum konusunda diretmesine “Kerkük Kürt’tür” sözlerine sert tepki gösterdi. “Türkmen yurdu Kerkük üzerinde oynanan oyunlara ve işgal edilmesine seyirci kalmayacağız” diyen Özdağ, “Kerkük Barzani’nin ifade ettiği gibi şayet onlarınsa O zaman Kerkük’te ki medeniyet mirasları nerededir? Kerkük şayet sizinse mezar taşlarınız nerededir? Neden nüfus kayıtlarını, tapu dairelerini ve iş yerlerini yıkıp, yaktınız?

2003 yılından sonra Kerkük’ün demografik yapısı planlı bir şekilde değiştirilmiştir. Planlı bir şekilde bu değişikliği yapanlar 2003 yılından sonra Kerkük’e göçleri teşvik ederek sahte kimlik belgesi ve gıda karnesi düzenleyerek yaklaşık 800 Bin kişiyi yerleşik düzene geçirmişlerdir. Emperyalist ve yabancı güçler tarafından organize edilen bu süreç Kürt grupların Türkmenler ve Araplara ait olan arazileri zorla gasp etmelerine de zemin sağlamıştır” diye konuştu.
 

KERKÜK BİR TÜRK YURDUDUR
 

“Kuzey Irak’ta 46. Paralel üstünde Amerikalılar Saddam’ı indirerek orada bir devlet kurma hayalini batı dünyasıyla birlikte başlatmışlardı. O zamanlar adı çekiç güçtü ve çoğu kişi çekiç güce evet oyu vermişti. Halbuki çekiç güce hayır oyu verilmesi gerekiyordu” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Orada İsrail’in güdümünde, batı dünyasının hegemonyasının altında vesayet altında bir devlet kurmak istiyorlar. Sonra genişletecekler ardından sıra Suriye’ye gelecek. Sonra da sıra Türkiye’ye ve İran’a gelecek. Onun için biz Kuzey Irak’ta yapılmak istenen Referanduma karşıyız ve o Referandumu tanımıyoruz. Kuzey Irak’ta Kerkük’ün işgal edilmesini tanımıyoruz. Irak petrollerinin yüzde kırkını taşıyan yüzde kırkını barındıran ve üreten bir Türk yurdu Kerkük’ü işgal etmek istiyorlar. Orada bir Barzani devleti kurmak istiyorlar. Marksist, Leninist, bir noktada Stalinist Barzani devletini ondan sonra da Suriye’de bir devlet kurmak istiyorlar.”
 

SINIRLARIMIZDA BİR PKK/YPG DEVLETİ KURDURMAYACAĞIZ
 

“Suriye sınırında batı hegomanyası altında bir devlet kurduktan sonra da yıllardır yapmak istedikleri ayaklanmayı Türkiye’de denemek isteyecekler” diyen Özdağ, “Biz sınırlarımızda bir PYD/PKK devleti kurdurmayacağız. YPG devleti kurdurmayacağız. Biz ülkemiz içinde de asla bir PKK devleti kurdurmayacağız. Biz Kürt, Türkmen, Laz, Çerkez bu topraklarda kardeşiz. Biz aynı milletin çocuklarıyız ama PKK, PYD, YPG terör örgütlerine asla taviz vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. Terörle kararlı mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.