Özdemir, "Sokak Hayvanı değil, evsiz hayvanlar onlar"

Özdemir, "Sokak Hayvanı değil, evsiz hayvanlar onlar"

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir, "Sokak Hayvanı değil, evsiz hayvanlar onlar" dedi.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü için yazılı bir açıklama yaptı.

İşte Başkan Özdemir'in açıklaması;

4 Nisan günü, 2010 yılından bu yana 33 ülkede Sokak Hayvanları Günü olarak belirlenmiştir. Bu günün amacı sokakta yaşayan başıboş sahipsiz hayvanlara dikkat çekerek yardımcı olabilmektir.

Biz İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak hayvan haklarına dair konuların temelinde önem arz eden, hayvanların evsiz ve sahipsiz bırakılmamaları gerektiğini her zaman vurguluyoruz. Evcilleştirmiş olduğumuz kedi ve köpeklerin sahipli olması ve mümkünse sokak şartlarına terk edilmemesi gerekmektedir.

Ne yazık ki tüm dünyada bu anlamda yeterli bilinç düzeyi oluşmamıştır ki, dünya genelinde 600 milyona yakın başıboş, kimsesiz bırakılmış hayvan olduğu belirtilmektedir.

Biz veteriner hekimler olarak bu konuda mesleğimiz gereği üzerimize düşenleri yapma şansına sahibiz. Gerek yasal düzenlemelerin yapılması, gerekse belediyeler başta olmak üzere tüm kurumların görevini yerine getirmesi için sürekli hatırlatmalar yapıyor, etkinlikler düzenliyor ve projelerin içinde yer alabiliyoruz.

Bireysel olarak da serbest klinik yapıp da tek bir sahipsiz hayvana dahi yardım etmemiş meslektaşımızın olmadığını, birey olarak da Veteriner Hekimlerin sahipsiz kalmış evsiz hayvanlar için elini taşın altına koyduğunu biliyoruz.

Ancak başıboş hayvanlara dair çalışmalara toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkması ve destek vermesi gerektiği unutulmamalıdır.

Eğer sonuç almak istiyorsak; hepimiz soluduğumuz havayı, üzerine bastığımız karayı, içtiğimiz suyu onlarla paylaştığımızın bilincinde olmalıyız.

İnsan olarak her şeye hükmederken onlara sahip çıkmanın da, istersek mümkün olduğunu "4 Nisan Evsiz Hayvanlar Günü"nde bir kez daha hatırlatmış olalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum