Özel: Anayasal rejim ortadan kaldırılıyor

Özel: Anayasal rejim ortadan kaldırılıyor

Yargıtay'ın Can Atalay kararına ve AYM üyelerine suç duyurusu hamlesine dair yeni bir açıklama yapan "Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma olduğu anlaşılıyor" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay’ın Can Atalay ve hakkında ‘hak ihlali’ hükmü veren Anayasa Mahkemesi kararının ardından AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına dair bugün "Hem yüksek yargı kurumlarımızın temsilcileriyle hem hukukçularımızla görüşerek, meseleye bir hal yolu muhakkak bulacağız. Gerekirse, Anayasa ve yasa değişiklikleri dahil, tüm yöntemleri kullanarak tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız" açıklamasını yaptı.

ozgur-ozel.jpg

Bunun üzerine bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhurbaşkanının dün uçakta kullandığı ve bugün sabah 10'a kadar ambargolu olan ifadeler bir yargı kriziydi. Ama bugün sabah 10'da Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını duyduktan sonra bunun Erdoğan liderliğinde anayasal rejimin ortadan kaldırılması ve bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.