ÖZEL HASTANEDE PENCERESiZ HASTA ODASI!

ÖZEL HASTANEDE PENCERESiZ HASTA ODASI!

İzmir Menemen'de hizmet veren Özel Sada Hastanesi'nin hasta yoğunluğu karşısında bulduğu çözüm, hasta yakınlarından tepki çekiyor.

İzmir Menemen'de hizmet veren Özel Sada Hastanesi'nin hasta yoğunluğu karşısında bulduğu çözüm, hasta yakınlarından tepki çekiyor. Hastane, kat planında giyinme odası olarak gösterdiği penceresiz odaları hasta odası olarak kullanıyor. 

02402719-eb95-4d0b-9958-35c8e38b3632.jpg

Ünlü bir atasözü derki; "Güneş girmeyen eve doktor girer". Aslında sözün tıbbi karşılığı da var. O yüzden yataklı servislerin koşullarını düzenleyen yönetmeliğe göre de penceresi olmayan bir oda hasta odası yapılamaz. Hatta hasta odası penceresinin minimum ebatları bu yönetmelik çerçevesinde belirlenmiştir. 

d3c24a86-f960-4e99-a329-fbf7f9c077a4.jpg

Ancak Menemen'de hizmet veren Özel Sada Hastanesinin, bu yönetmeliği hiçe sayarak, personel giyinme-soyunma odalarını hasta odası yapması, burada yataklı tedavi hizmeti sunması, hastaların ve yakınlarının tepkisine neden oluyor. Konuya ilişkin gazetelerimizin WhatsApp hatlarına gelen şikayetler doğrultusunda, yaptığımız incelemede hastanenin 5. katında yer alan 516-517 nolu odaların, kat planında personel giyinme-soyunma odası olarak işaretlendiği, ancak içinde hasta bakıldığı tespit edildi. 

fc0aa7fc-17fb-497d-adc1-0a026f642a4c.jpg

Hastane yetkililerine bu konuda sorduğumuz sorular ise yanıtsız kaldı. 

b74eae31-a9f5-44fe-bd62-a140d20f4208-(1).jpg

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Oysa Sağlık Bakanlığının özel hastanelerin işlevlerini düzenleyen Özel Hastaneler Yönetmeliğiinin Hasta Odaları koşullarını belirleyen Özel Hastanenin Hizmet Üniteleri ve Nitelikleri bölümünde Hasta Odaları şöyle tarif ediliyor:

Madde 20- Hasta odalarının, doğrudan ve yeterli gün ışığı ile aydınlanabilecek konumda, taban ve duvarlarının düzgün ve kolay temizlenebilecek nitelikte ve dezenfeksiyona elverişli olmaları şarttır.

Hasta odalarının kapı genişliği, en az bir metre on santimetre olarak; hasta odalarındaki tuvalet ve banyo kapıları dışa açılacak şekilde düzenlenir.

Kaynak: Gazete Ege 
              Öncü Şehir 
              Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.