Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları, fotoğraf yarışması düzenledi

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları, fotoğraf yarışması düzenledi

Özel Piri Reis Okulları, ortaokul öğrencilerinin edindikleri Fransızca dil becerisini fotoğraf sanatı ile birleştirmeleri amacıyla ülke çapında “Bir Fotoğraf Birkaç Kelime (Une Photo, Quelques Mots)” adında bir fotoğraf yarışması düzenledi

Tüm dünyada Fransızca eğitim veren okullar tarafından her yıl Mart ayında kutlanan Frankofoni Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaya başvurular 6 Mart 2020’de sona erecek.

Kelimeyi araştıracaklar

Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından 2020 yılı frankofoni etkinliklerinde kullanılmak üzere belirlenen ve “Su” ile ilgili olan 10 Fransızca kelimeden birini seçerek araştırma yapacak. Seçip araştırma yaptığı kelime ile ilgili fotoğraf çeken öğrenci çektiği fotoğrafı Fransızca olarak 5 ila 15 kelime arasında anlatarak yarışmaya katılacak. En fazla 5 siyah beyaz ya da renkli dijital fotoğraf ile yarışmaya katılabilecek öğrenciler eserlerini 6 Mart 2020’ye kadar teslim edecek. Yarışma sonuçları Frankofoni Haftası’nda yapılacak değerlendirmenin ardından açıklanacak.

dilek-ege.jpg

Amaçlarının ortaokul öğrencilerini öğrendikleri dili kullanmaya yöneltmek olduğunu söyleyen Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Müdürü Dr. Dilek Ege, “Amacımız öğrencilerimizin bir yandan Fransızcayı tüm yönleriyle öğrenmeleri bir yandan da öğrendikleri dili kullanma becerilerini en üst düzeye çıkartmalarını sağlamak ve sanata yöneltmek. Bu nedenle de Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları olarak düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasını Fransızca öğrenim gören tüm devlet okulu ve özel okul öğrencilerine yayarak geniş kitlelerle buluşturmayı istedik. Yarışmaya katılacak tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.