Özel: Meclis'i Kapattırmayız

Özel: Meclis'i Kapattırmayız

CHP'li Özgür Özel'den çarpıcı açıklama.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Lozan Antlaşması konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:


“Lozan tartışması siyasi İslamcıların, siyasal İslamcıların çok eski bir tartışmasıdır. Aslında bütün mesele padişahlıktan geçilen Cumhuriyeti hazmedememe meselesidir.

Lozan bu ülkenin tapu senedidir. İki ay önce Lozan’ı öve öve bitiremeyen Cumhurbaşkanı bugün Lozan’ı yeriyorsa kendi fabrika ayarlarına döndü demektir. Lozan tartışması suni bir tartışma bugün. Bugün Türkiye Lozan’ı tartışmıyor. Bugün Türkiye’de kimsenin tartışmadığı lider Atatürk. Lozan, Atatürk’ün iradesidir. Lozan, Türkiye Cumhuriyetinin iradesidir.

Ama bugün OHAL konuşulmasın isteyenler, fakir fukaralık konuşulmasın isteyenler, gelen şehitler konuşulmasın isteyenler, bugün Türkiye’nin dünyanın en güvensiz metropollerine sahip olduğu her an bir yerde bomba patlama tehlikesi konuşulmasın isteyenler suni bir tartışma açıyor.
Lozan tartışmasını açmak bir tükenmişliğin ifadesidir. Lozan Cumhuriyetin onur belgesidir, bunu böyle kabul etmeyenler de bu onuru paylaşmayan kişilerdir.”

“DEMOKRASİYİ HAZMEDEMEMİŞ TEK YETKİ KULLANMAK İSTEYEN TEK ADAM”
“Cumhurbaşkanı OHAL için belki 12 ay da yetmeyecek dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna da Özel, “Cumhurbaşkanına bütün yetkileri verseniz, bütün kendisi dışındaki kurumları kapatsanız yetmez, çünkü o demokrasiyi hazmedememiş tek yetki kullanmak isteyen tek adam.

O kurduğu partide ilçe başkanının iki tane olduğunda çağırıp bir tanesini çektirtip öbürünü seçimsiz atayan adamdır. O yüzden demokrasiyi hazmedememiş birisinin bu yaklaşımına hiç şaşırmamak lazım” dedi.

"BOMBALARIN KAPATAMADIĞI MECLİS’İ İSMAİL KAHRAMAN’A KAPATTIRMAYIZ"
“Meclis tatile girecek mi?” sorusuna da Özel, şu yanıtı verdi:
“Hayır… Bütün bir yaz boyunca Meclis’i onartmayıp Meclis’i kendi yaralarını kapatamayan aciz bir durumda tutanlar şimdi gelmişler ‘onarım bitmedi, Meclis’i tatile sokalım’ öyle yağma yok, bu Meclis açılacak, kanun hükmünde kararnameler görüşülecek, kanun hükmünde kararnameler yasalaşacak, o sırada hem görüşlerimizi söyleyeceğiz hem de daha sonra artık hukuk için de herkes hakkını arayabilecek. Bütün bir yaz boyunca yat yat yat şimdi ‘ben Meclis’i onaracağım tatil olsun’ bunu kabul etmemiz mümkün değil, bombaların kapatamadığı Meclis’i İsmail Kahraman’a kapattırmayız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.