Özge Arslan'dan muhteşem performans

Özge Arslan'dan muhteşem performans

Ayvalık'ta Atölye Kültür Sanat organizasyonu ile yaşama geçirilen Kadın Oyunları Festivali’nin dördüncü  gününde,  “Bernarda” oyunu seyirciyle buluştu.

Pandemi yasakları nedeniyle uzun süredir sahne alamayan sanatçılar Ayvalık’ta düzenlenen Kadın Oyunları Festivali’yle seyirciyle bir araya gelmenin keyfini çıkarıyor. Kadın Oyunları Festivali’nin dördüncü gününde, “Bernarda” oyunu seyirciyle buluştu. Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen Bernarda, Federico Garcia Lorca'nın “Bernarda Alba'nın Evi” adlı eserinden yola çıkılarak uyarlanmış tek kişilik oyun. Beş ayrı karakter ile sahnede başarılı bir performans sergileyen Özge Arslan oyun sonunda, dakikalarca ayakta alkışlandı.

sahneye-tek-cikti-bes-oynadi-(2).jpg

Ev içinde yas ilan ederek kurduğu otorite ile bilinen tüm baskıcı rejimlerin küçük bir modelini oluşturan Bernarda karakterini Özge Arslan başarıyla canlandırdı. Sahnede çarpıcı oyunculuğu ile otoritenin, kadın kimliğine uyguladığı cinsiyetçi, ayrımcı baskıyı beş kadını aynı anda sahnede oynayan sanatçı, Fandangos ve Flamenko’dan da örnekler verdi. İspanya'nın bir köyünde, atalarından gelen adetlere bağlılığını despotizm boyutuna taşımış Bernarda'nın matem evini, beden dili, şal kullanımı ve ses değişimleriyle seyirciye aktaran Özge Arslan, çarpıcı oyunculuğu, etkileyici sesi, şarkıları, danslarıyla muhteşem tek kişilik performansıyla tüm övgüleri hak etti. Oyunun ardından Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in eşi Canan Ergin oyuncu Özge Arslan’a bir buket çiçek takdim etti.

ozge-arslan-ve-kultur-isleri-muduru-erkan-cilak.jpg

Pandemi nedeniyle yaklaşık bir yıldır sahneye çıkamadıklarını belirten Arslan, “Böyle bir dönemde bir festivale soyunmak gerçekten takdire şayan bir hareket. İçinde bulunduğumuz süreçte ve bu koşullarda sahnede olmak benim için gerçekten çok güzel bir duygu. Bize bu şansı tanıdığı için organizasyon komitesin festivalde emeği geçen herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.