Özge Mayıs Şişman, Genç Kalemler Antolojisi-5'te

Özge Mayıs Şişman, Genç Kalemler Antolojisi-5'te

"Her şiir bir bahardır."

"Her şiir bir bahardır." Genç kalemler yazdı ve iki kapak arasında en güzel eserler okuyucularıyla buluşmak için bir araya geldi. 

Dr. Enes Başak ve Alican Sofu'nun önderliğinde bir araya gelen elli yetenekli isim "Genç Kalemler Antolojisi 5" kitabında eserlerini yazdılar. 

Kitabın içeriği dolu dolu olup, şiir ve deneme yazılarından oluşmaktadır. 

Kitabın arka kapağında yer alan yazı ise kitabın çıkış amacını en güzel şekilde ifade etmektedir. 

Zaman yeniden şiire teslim.
Ve biz geldik yeniden.
Dostluklar kurmaya,
Ebedî yolda, ebedi bir aşkla...

Bugüne kadar şiire ve edebiyata değer veren tüm çalışmalara elimizden geldiğince destek vermeye gayret ettik. Bu yolda olmanın bile büyük bir şeref düşüncesini hiç kaybetmeden bugüne kadar dört adet Genç Kalemler Antolojisi kitabı çıkardık. Bu kitaplarda birbirinden farklı şehirden onlarca dost edindik ve hep birlikte duygudaş olduk.  

Çalışmalarımız, şiir var olduğu sürece devam edecek ve biz bu yolda her zaman elimizden geleni yapacağız.

Çünkü; Yazmak emek ister ve emek kendini göstermek, hak ettiği değeri bulmak ister...

Son sözleriyle birkez daha yazmanın gücünü vurgulayan Dr. Enes Başak ve  Alican Sofu'yu MedyaEge ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz. 

20179785_823362557830728_914145857_n-007.jpg

Genç Kalemler Antolojisi 5 kitabının başarılı yazarlarından olan Özge Mayıs Şişman başarılarıyla isminden söz ettirdi. 

Abant İzzet Baysal’da Dış Ticaret- Gümrük mezunu ve .İngilizce İşletme bölümü son sınıf öğrencisi olan genç yazar "Acının Kaldırma Kuvveti ve Mehsa"  adında iki kitaba imzasını attı. 

Özge Mayıs Şişman'ın kaleminden başarı öyküsünü okuyoruz. 

"Yazı yazmaya meylim, ilkokul sıralarında başladı. Şanslı öğretmenlere düşen, nadir öğrencilerdendim. İlkokul ve Lise hayatımın en güzel film şeritlerine, şiir yarışmalarımı yerleştirdim. En mutlu olduğum anlarımdı. Kompozisyon dalında İzmir 2.’si ve şiir okuma dalında liseler arası 1.liğe sahip olmuştum. 

20632653_831680473665603_1252711791_n.png

Tek hedefim şudur, yazmaya dair… 

10 sene sonra kendini nerede gördüğün sorulur her insana. Ben de o insanlardan biriydim. Benim cümlelerimin arkasında koskaca umutlar var. O umutların, sarılmasını isterdim sıkıca okuyana. Bir kemoterapi sonrası, yaşam sevinci aşılamalı okuyana. Dünyası bir pencereye eş, engelli bir kardeşime dünyaları gezdirmeli o satırlar.

Merhamet ! Merhamet elinden tutmalı onların. Kimsesiz bir kardeşimin elindeyse, buruk da olsa bir gülümseme yerleştirmeliydi yüzüne, beni benim kadar anlayan biri daha varmış diye… Bir genç kıza, bağıra bağıra ‘’Koş, hayallerinin peşinden’’ demeli cümlemdeki her harf. Bir erkeğe, ‘’incitmeme’’ lisanını anlatmalı. 

Örnekler çoğaltılabilir… Kısaca, birinin ömrüne tutunsun isterim yazdıklarım. Tutunmazsa değil 10 sene, ömrümün son nefesinde bile hala bugünümde, şu dakikamda yani kendimi hiç ilerlememiş sayarım. 

Herkes ölür, herkes ! İyilik, merhamet, samimiyet. Üçü de benzersiz çiçeklere denk. Kokusu bu dünyadan hiç gitmez, hiçbir hafıza onu silemez. 

İçimizde bu çiçeklerden, ülkeler kuralım... Çünkü toprağın altında yeşermez hiçbir filiz. Sen içindeki bahçeyle gömülürsün. 

Genç Kalemler Antolojisi, yıllar boyu sürecek bir kaliteye sahip Enes Başak’ın önderliğinde. Ve teşekkürü bur borç bilirim ömrüme en güzel hediyeyi katan değerli Enes Başak' a...

 Haber : Eylül Ayça Karakuş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.