Özgener "Kısa Çalışma Ödeneğine e-postayla başvuru yapabilirsiniz"

Özgener "Kısa Çalışma Ödeneğine e-postayla başvuru yapabilirsiniz"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ÖZGENER kısa çalışma ödeneği konusunda basın açıklaması yaptı.

Özgener yaptığı açıklamada şöyle dedi;

"Sayın Cumhurbaşkanımız, 18 Mart 2020 tarihinde Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacaklarını, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştırılacaklarını ve hızlandırılacaklarını kamuoyu ile paylaşmıştı.
 
Aradan bir hafta bile geçmeden 23 Mart 2020 tarihi itibariyle Kısa Çalışma Ödeneği devreye girdi ve uygulamayı üyelerimizle paylaştık. 
 
Odamız ve iş dünyamızdan gelen talepler doğrultusunda, Kısa Çalışma Ödeneği’nde hızlıca bir güncelleme daha yapıldı.
 
24 Mart 2020 tarihinde 2/2633 esas numaralı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 24.03.2020 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaştı ve Kısa Çalışma Ödeneği şartlarında kolaylıklar hayata geçti.
 
Yeni KÇÖ şartlarına göre; yapılan kısa çalışma başvuruları için, işçinin kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için öngörülen hizmet akdinin feshi hariç işsizlik sigortası hak etme koşullarını yerine getirmesi hükmü, “kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 60 gün hizmet akdine tabi olanlardan son üç yıl içinde 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödenmiş olması şeklinde” uygulanmaya başlayacak.
 
Kısa çalışma uygulamasından yararlanabilmek için iş yerinde kısa çalışma uygulanan dönemde, işveren tarafından işçi çıkarılmaması gerekiyor.
 
Böylece faaliyetine ara veren işyerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği veriliyor.  Üyelerimizin de maliyeti azalmış oluyor.
 
Kısa çalışma ödeneğinde işçilerin SGK primleri üyelerimiz tarafından ödenmeyecek. Genel sağlık sigorta primi devletimiz tarafından karşılanıyor.
 
Bugünkü zor koşullarda iş dünyamızın maliyetini azaltacak bir sistem olan Kısa Çalışma Ödeneğinin hayata geçmesinde ve eksikliklerinin jet hızıyla giderilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.
 
Artık sıra bizde. Bu konuda üyelerimize web sitesi, mail, sosyal medya, whats app olmak üzere Odamızın her türlü platformundan bilgilendirme yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 
 
Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmak için İş-Kur’un İzmir’de yer alan Bornova, Çiğli, Karabağlar, Konak ve Torbalı Hizmet Merkezlerine e-postayla başvuru yapabilirsiniz. 
 
İçinde bulunduğumuz bu dönemde, işletmeleriniz için büyük fayda sağlayacak bu destekten faydalanılmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Üyelerimiz, bu ve benzeri desteklerle ilgili olarak daha detaylı bilgi için Odamıza danışabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.