Özolgun Otomotiv, gençler için kolları sıvadı!

Özolgun Otomotiv, gençler için kolları sıvadı!

Gaziemir'deki merkezi ile büyük ölçekli araç bakımı ve yedek parça satışı alanında faaliyet yürüten Özolgun Otomotiv, gençler için kolları sıvadı.

Özolgun Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Tenekeci, ara eleman ihtiyacı için meslek liselerinin hayati bir önem taşıdığını, başlattıkları proje ile bu konuda önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Tenekeci, Özolgun Otomotiv’in 40. yılında köklü ve dinamik bir kurum olduğunu bir kez daha kanıtlayarak, başlattıkları yeni proje ile gençlerin elinden tuttuklarını belirtti. Amaçlarının bu sektörde çalışmak isteyen azimli gençlere yol gösterici, diğer kurumlara da bu konuda örnek olmak olduğunu söyleyen Tenekeci “Bu doğrultuda meslek lisesi öğrencilerimizden olan dokuz gencimizi stajyer olarak ailemize dahil ettik. Otomotiv sektörüne sağlam adımlarla gelecek nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Bünyelerindeki gençlere abi-kardeş gibi yaklaşıp, işin inceliklerini öğrettiklerini söyleyen Tenekeci “Onlarda işlerini layığıyla yapmak için gayret ediyorlar. Başarılı ve istekliler. Birlikte iyi işler yapacağımızdan hiç şüphem yok” diye konuştu. 

“İnsan gücüne yatırım yapın”

Tenekeci, sanayicinin en önemli sorununun ara eleman olduğuna dikkat çekerek “Sektör olarak üretim yapacak, makinaya değecek insan eli bulmakta zorlanıyoruz. Oysaki ülkelerin geleceği, yapılan üretimle doğru orantılı. Sanayi ne kadar dijitalleşirse dijitalleşsin her zaman insan gücüne ve denetimine ihtiyaç var” dedi. Acilen bu konuya yatırım yapılması ve nitelikli insan gücü oluşturulmasının gerektiğini söyleyen Tenekeci “Bu bağlamda mesleki eğitim hayati önem taşıyor. Eğitilmiş insan gücünün sektöre kazandırılması ile katma değerli ihracat artar. Ne kadar çok öğrenci yetiştirilirse, Türkiye dünyadaki rekabet gücünü o kadar artırır” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.