Öztürk, "Cinsiyet eşitliği için çocuklarınızı iyi yetiştirin"

Öztürk, "Cinsiyet eşitliği için çocuklarınızı iyi yetiştirin"

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitliği 2020 Raporu’na göre kadınlarla ve erkeklerin eşit haklara sahip olması için 100 yıl geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Varyant Rotary Kulübü ve Turgutlu Rotary Kulübü ortaklığında “Kadın Varsa Yarın Var” konulu çevrimiçi toplantıya TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk konuk oldu.

Öztürk, 13 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra eşinin küçük madeni yağ dükkanında ona yardım ederek girdiği iş yaşamındaki başarı hikayesini katılımcılarla paylaştı. Başarısının sırrını ‘fark yaratmak’ olarak açıklayan Öztürk, işini severek yapmanın da çok önemli olduğunu söyledi. Öztürk “Karşınızdakilere sevginizi iletemiyorsanız, yaptıklarınız başkalarının işine yaramıyorsa boşuna yaptınız demektir. Benim felsefem bu” dedi.

projects_5505_1615586583131-foto1.jpg

Eşit haklar için ‘100 yıl’

Kadın erkek eşitliği konusuna da değinen Öztürk şunları söyledi: “Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitliği 2020 Raporu’na göre kadınlarla ve erkeklerin eşit haklara sahip olması için 100 yıl, erkeklerle eşit ücret alması için ise 257 yıl geçmesi gerekiyor. Kadın erkek eşitliği konusunda Türkiye 153 ülke arasında 130’uncu sırada. Yani dünya nüfusunun yarısısınız, hayatın merkezindesiniz ve durum bu. Toplam işin yüzde 80’i kadınlar tarafından yapılıyor ama yalnızca kazancın yüzde 10’u kadınların oluyor. Kadınlar olarak bu tabloyu değiştirebiliriz. Öncelikle evlatlarımıza oku da ‘adam ol’ demek yerine milletine hayırlı bir evlat ol demeyi öğretmeliyiz”

“Her bayide en az iki kadın”

Kendisini ‘ülkesine aşık bir kadın’ olarak tanımlayan Öztürk en büyük şansının da ona ‘Işık ol, ışık saç kızım’ diyen babasının olduğunu söyledi. Babasının bu isteğinden aldığı güçle genlerinde kadın olan bir şirket kurup, kadın sayısını her geçen gün artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Öztürk “Opet Kadın Gücü Projesi’yle her istasyonda en az iki kadın bulundurma zorunluluğu getirdik. 73 ilde her istasyonumuzda kadın akaryakıt ve market satış yetkilisi istiyoruz. Bayilerimizin de destekleriyle çalışan kadın sayısı hızla artıyor, bundan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise “Kadın özgürlüktür, barıştır, emektir, dayanışmadır, gelecektir. Başarılarınızla bir kadın olarak gurur duyuyoruz” diye konuştu. Toplantı sonunda Dokuz Eylül, Varyant ve Turgutlu Rotary Kulüp Başkanları, Öztürk’ün adına 30 fidan bağışında bulunarak Rotary Barış Ormanı Sertifikasını takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.