Pandemide anksiyete bozukluğu yaygınlaştı

Pandemide anksiyete bozukluğu yaygınlaştı

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Tan, Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada pandemi sonrası ruh sağlığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi sürecinde bazı psikiyatrik hastalıkların yaygınlaştığının altını çizen Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Tan, bu hastalıkların, bulguların çoğuna göre panik bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde OKB hastalarının sanıldığı kadar kötü etkilenmediğini belirten Doç. Dr. Oğuz Tan, “Bozulan bazı hastalar oldu ama düzelenler de çok oldu. Pandemi OKB’yi, panik bozukluğu veya yaygın anksiyete bozukluğu kadar tetiklemedi.” ifadelerini kullandı.

515823.jpg

Panik bozukluğunda artış var

Doç. Dr. Oğuz Tan, “Pandemide hangi korkuların daha sık görülmeye başladığını söylemek kolay değil. Karantinaya girme, entübe edilme gibi korkuları daha sık gördüğümüzü söyleyebiliriz. Ölüm ve hastalık korkuları her zaman sık görülüyordu zaten. Panik bozukluğunda artış var. Bu hastaların çok büyük bir kısmında ölüm korkusu önde gelen belirtidir.” diye konuştu.

Pandemiye rağmen yaşamın devam etmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Oğuz Tan, “İnsanlar koronavirüse karşı tedbirlerini alıp (aşı, maske, sosyal mesafe) normal hayatlarını yaşamaya devam etmeliler. Korkan insan her gün ölür.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.