Pentagon'dan skandal Türkiye açıklaması!

Pentagon'dan skandal Türkiye açıklaması!

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, S-400 savunma sistemi konusunda Türkiye’yle henüz bir çözüme varılmadığını belirterek "Eğer Türkiye S-400 konusunda kararlı ise biz de projeyi Türkiye'den çıkarmak zorunda kalırız" ifadelerini kullandı.

Shanahan, ABD merkezli hava-uzay devi Lockheed Martin ve United Technologies şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Türkiye'nin S-400 alımından vazgeçmeyi reddettiği takdirde atılabilecek adımları tartıştıklarını söyledi. Shanahan, ABD'nin bu konudaki tutumunu tekrarladı ve "Ankara, Rusya'dan savunma sistemi alırsa, Pentagon F-35 üretimi için Türkiye'ye destek vermeyi durduracak" dedi.

Türkiye'yle henüz bir anlaşmaya varamadıklarını söyleyen Amerikan Savunma Bakan Vekili, "Eğer Türkiye S-400 konusunda kararlı ise biz de projeyi Türkiye'den çıkarmak zorunda kalırız" ifadesini kullandı. Patrick Shanahan, F-35'leri diğer müşterilerine sorunsuz bir şekilde teslim edebilmek için sıfıra yakın bir risk barındıran sıkı planlar istediğini de sözlerine ekledi. (NTV)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.