Pınar Çocuk Tiyatrosu'ndan 100.yıla özel oyun

Pınar Çocuk Tiyatrosu'ndan 100.yıla özel oyun

Pınar Çocuk Tiyatrosu, bu yıl Pınar’ın 50’nci ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla “Küçük Kız ve Cumhuriyet” adlı oyunu çocuklarla buluşturdu.

Türkiye’nin dört bir yanında 36 yılda 4 milyondan fazla çocuğu ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturan Pınar Çocuk Tiyatrosu, bu yıl Pınar’ın 50’nci ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla “Küçük Kız ve Cumhuriyet” adlı oyunu hazırlayarak çocuklarla buluşturdu.

pinar-cocuk-tiyatrosu.jpg

Küçük Kız ve Cumhuriyet oyununun ilk gösterimi, 4 Kasım’da yüzlerce çocuğun katılımıyla Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi’nde gerçekleşti. Oyun öncesinde Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı ile Sanat Yönetmeni Kıvanç Başkan ve Pınar Çocuk Tiyatrosu’nun kurucusu Şakir Demirpehlivan, kısa bir konuşma yaptı.

idil-yigitbasi-tiyatrocu-oyunculari-kivanc-baskan.jpg

"ASIRLIK CUMHURİYET’İN PINAR’I OLARAK 36 YILDIR ÇOCUKLARA TİYATRO SEVGİSİ AŞILIYORUZ"

Çocukların kültürel ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla tam 36 yıldır ülkemizin tüm şehirlerinde minik tiyatro severlere ücretsiz tiyatro izleme fırsatı sağladıklarını belirten Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, bu sene Küçük Kız ve Cumhuriyet oyunu ile çocuklara cumhuriyet sevgisi aşılamayı hedeflediklerini dile getirdi.

filiz-ekinci-ugur-demirpehlivan-idil-yigitbasi-sakir-demirpehlivan-kivanc-baskan.jpg

İdil Yiğitbaşı; “Bu sene, başta ülkemiz ve Pınar adına büyük bir öneme sahip. Çünkü Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlarken bir yandan da Pınar’ın 50’inci yılını kutluyoruz. Bir asırlık Cumhuriyetin Pınar’ı olarak bundan 36 sene önce başlattığımız Pınar Çocuk Tiyatrosu ile miniklere tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra oynanan her oyunda çocukların yaratıcılıklarına, kültürel ve kişisel gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Oyunlarımızın senaryosunu pedagogların yönlendirmesi ile kaleme aldırıyor, böylelikle çocuklarımızın kişisel gelişimlerini tamamladıkları yaşlarda farklı duyularının gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Pınar olarak Cumhuriyetin 100’üncü yılına yaraşır bir oyunun yazılmasından sahneye konmasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, geleceğimiz çocuklara keyifli izlemeler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Pınar Çocuk Tiyatrosu’nun bir hayal ile başlayıp sınırlarının önce İzmir’in dışına ve sonra da tüm yurda yayılarak çocuklara ulaştığının söyleyen Pınar Çocuk Tiyatrosu Kurucusu Şakir Demirpehlivan; “Bu ulvi projenin hayata geçmesi, sosyal sorumluk vizyonu taşıması ve sanata olan katkısının yanı sıra temelde binlerce çocuğun hayatına tiyatro sevgisi katması açısında çok büyük bir öneme sahip. Dünyanın sayılı markalarından biri olan Pınar’a böyle bir vizyona sahip olmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Pınar Çocuk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıvanç Başkan da konuşmasında uzun yıllardır Pınar ile çok keyifli bir yolculuğa çıkarak milyonlarca çocuğun yüzündeki mutluluğa şahit olduklarını belirterek; “Bu sene hepimiz için çok özel bir yıl olması dolayısıyla biz de çok özel bir oyun hazırladık. Cumhuriyetimizin değerlerini yansıtan Küçük Kız ve Cumhuriyet oyununu izleyerek keyifli dakikalar geçirmenizi dilerim” dedi.

yasar-holding-yonetim-kurulu-baskan-vekili-idil-yigitbasi-1.jpg

ŞİMAL’İN CUMHURİYET MÜZESİ’NDE CEHALET VE ESARET’E KARŞI MACERASI

Küçük Kız ve Cumhuriyet, 6 – 7 yaşlarındaki Şimal’in annesine sorduğu “Cumhuriyet yıldızı nedir”? sorusuyla başlıyor. Gizemli bu soru, ne zaman bir çocuk tarafından sorulsa Cumhuriyet Müzesi’ndeki tüm eşyalar harekete geçip heyecanlanıyorlar. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı çocuklara Cumhuriyeti teslim etmesinden yola çıkılarak ne zaman bir çocuk Cumhuriyetin ışığını ararken müzedeki eşyalar, çocukların rüyasında Cumhuriyet yıldızına giden yolu gezdirmeye başlıyorlar. Ancak Cumhuriyet karşıtı olan “cehalet” ve “esaret” adlı hırsızlar, müzeye gizlice girerek müzenin tamamen boşaltılmasını ve değerlerin yok edilmesini amaçlıyor. Şimal de müzedeki eşyalarla bir olup bu iki hırsıza karşı büyük bir maceraya atılıyor. Sonunda Şimal sabah uyanıyor ve annesinden kendisini Cumhuriyet Müzesi’ne götürmesini istiyor.

Oyunun ardından salonda bulunan çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ile coşku içinde Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.