Piri Reis kalite belgesini aldı

Piri Reis kalite belgesini aldı

ÖZEL Piri Reis Okulları, Fransızca eğitim veren okullara Fransız Hükümeti tarafından verilen kalite belgesi olan “LabelFrancEducation” Sertifikası’nı teslim aldı.

 

“LabelFrancEducation” Sertifikası’nın teslimi için İzmir Saint Joseph Lisesi’nde düzenlenen törene Fransa Büyükelçiği Kültürel Etkinlik ve İşbirliği Müsteşarı ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi Müdürü Eric Soulier, Fransa Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Jean Michel Berthe, Orion Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lucien Arkas, İzmir Saint Joseph Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau, İstanbul ve Ankara’da bulunan Frankofon okulların temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan İzmir Saint Joseph Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau, Özel Piri Reis Okulları’nın kurulmasında ve LabelFrancEducation Sertifikası’nın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Orion Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lucien Arkas ise Özel Piri Reis Okulları’nın sadece Fransızca eğitim vermediğini vurguladı. Arkas, “Biz Piri Reis Okulları’nı kurarken sadece dil eğitim vermeyi düşünmedik. Biz Fransızca ile birlikte Fransız kültürünü de öğretmeyi amaçladık. Bu amacımız doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Ben Frankofon eğitim alarak yetiştim ve hayatım boyunca bunun yararlarını gördüm. Öğrencilerimizin de bu eğitimden yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Frankofon camianın büyük ve birbirine sıkı sıkı bağlı bir camia olduğunu vurgulayan Fransa Büyükelçiği Kültürel Etkinlik ve İşbirliği Müsteşarı ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi Müdürü Eric Soulier ise, “Piri Reis Okulları’nın, LabelFrancEducation Sertifikası’nı almaya hak kazanmasının en büyük nedenlerinden biri de sadece Fransızca dil eğitimi vermesi değil, öğrencilerine Fransız kültürünü de vermesidir. Piri Reis Okulları bu sertifikayı almakla çok ağır bir sorumluluğun altına girdi. Çünkü sertifika 2 yılda bir yenileniyor ve şimdiye kadar geçirilen süreç tekrarlanıyor” dedi.Konuşmaların ardından Fransa Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Jean Michel Berthe, okul müdürleri Sabrina Ataseven ve Çağdaş Değirmencioğlu’na sertifikaları teslim etti.

LabelFrancEducation nedir?

“LabelFrancEducation”, Fransız Hükümeti’nin, Fransa dışındaki Fransızca eğitimin belli bir kalitede yapılmasını sağlamak amacıyla verdiği sertifikadır. Sertifikayı almaya hak kazanan okulFransız Hükümeti tarafından tanınmış oluyor ve ülke dışında yaşayan Fransızlara hükümetleri tarafından tavsiye edilen okullar listesine giriyor. Zorlu bir sürecin ardından iki yıllığına verilen LabelFrancEducation Sertifikası’na aday okulda öğrenci sayısı başta olmak üzere Fransız öğretmen sayısı, haftalık ders saati sayısı, öğrencilerin Fransızca yaptığı projeler detaylı bir şekilde inceleme yapılıyor. İki yıl sonunda yapılan denetimde okulun özelliklerini yitirmesi durumunda sertifika iptal ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.