PKK'ya İzmir'de Büyük Darbe!

PKK'ya İzmir'de Büyük Darbe!

İzmir'de polis tarafından yürütülen operasyonlarda PKK'nın gençlik yapısından olduğu öne sürülen kişi sayısı 13'ü buldu.

İzmir'de PKK'ya karşı yürütülen başarılı operasyon sonucunda dün il genelinden gözaltına alınan kişi sayısı 11'den bugün 13'e yükseldi. Gözaltına en son alınan 2 kişinin Menemen'de yakalandığı öğrenilirken, söz konusu iki şüpheliden birinin PKK'nın gençlik yapılanmasının İzmir sorumlusu olduğu tespit edildi. Şahsın oturduğu mahallede gençleri kandırarak Cizre'ye götürdüğü ve güvenlik güçlerine karşı çatışmaya girdiği belirlenirken, operasyonlar üzerine İzmir'e geri döndüğü öğrenildi. Öte yandan sözde İzmir sorumlusunun yanında Cizre'ye götürdüğü 15 kişinin ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan diğer 11 kişi içerisinden birinin PKK'nın gençlik örgütünün Bayraklı sorumlusu olduğu, bir diğerinin ise terör örgütüyle ilgili bir suçtan dolayı girdiği cezaevinden çıktığı belirlendi. 

Av tüfeği kuru sıkıdan bozma tabanca ve örgütsel dökümanlar...

Polisin şahısların evlerinde yaptığı aramalarda çok sayıda örgütsel dökümanın yanı sıra bir av tüfeği ile kuru sıkıdan bozma bir adet tabanca bulundu. Öte yandan gözaltına alınan şahısların İzmir'de güvenlik güçleri ve kamu binalarına el yapımı bomba ve molotoflu saldırı yaptıkları öne sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.