Polis militanlarla çatıştı! 6’sı çocuk 15 kişi öldü

Polis militanlarla çatıştı! 6’sı çocuk 15 kişi öldü

Sri Lanka’da geçtiğimiz Pazar günü kilise ve otellere yapılan ve 250 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırılardan 6 gün sonra polis, dün gece ülkenin doğusunda yaptığı aramalar sırasında girdiği çatışmada 6’ısı çocuk 15 kişiyi öldürdü. 

Ordu Sözcüsü Sumith Atapattu, Batticaloa’nın güneyindeki Ampara’daki Sainthamaruthu yerleşim biriminde bölgede arama yapan askerlerle aramaya karşı çıkan militanlar arasında çıkan çatışmada 6’sı çocuk 15 kişinin öldüğünü, ölenlerin arasında Pazar günkü bombalama olayına karıştığından şüphe edilen 3 kişinin bulunduğunu açıkladı. Çatışmada iki ateş arasında kalan bir çocuğun hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

Sumith Atapattu, askerlerin bir eve yaklaşığı sırada 3 patlama sesi duyulduğunu ve evden ateş edilmeye başlandığını, açılan ateşe askerlerin karşılık verdiğini söyledi. Çatışmanın yaşandığı evde bir sandık dolusu patlayıcı ele geçirildiği belirtildi. 

Atapattu, militanların Pazar günkü saldırıları gerçekleştirmekle suçlanan Milli Tevhit Cemaati’nin üyesi olduklarından şüphelendiklerini söyledi. Askeri Sözcü Atapattu, başka bir evde yapılan araştırma dinamit lokumları, ateşleme fitilleri, binlerce demir bilye bulunduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.