Potanın Yıldızları Sokakta Sürpriz Yaptı

Potanın Yıldızları Sokakta Sürpriz Yaptı

Potanın Yıldızlar'ı Bostanlı'da sokakta sürpriz.

Sokak basketbolunun en iyilerini bir araya getiren Red Bull King of The Rock Türkiye Finali öncesinde Pınar Karşıyaka’lı basketbolcular büyük bir sürprize imza attı. İzmir Bostanlı sahilde sokakta basketbol oynayanların arasına karışan Kaptan Soner Şentürk ve Brent Petway, son iki yılın Red Bull King of the Rock Dünya Şampiyonu Kıvanç Dinler’le birlikte sahada yer alan oyuncularla birbirlerine meydan okudular. Sahadakilerin ve izleyenlerin şaşkın bakışlarıyla bir anda ortaya çıkan sporcular, kurdukları takım ile sahadaki rakiplerine karşı sokağın kurallarıyla mücadele ettiler.

İlk kez 2010 yılında sokak basketbolunun kralını belirlemek için düzenlenen Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvasının İzmir ayağı öncesi Pınar Karşıyaka’lı oyuncular Bostanlı sahilde sokak basketbolunun tadını çıkardılar. Sahada basketbol oynayanların karşısına bir anda çıkan Kaptan Soner Şentürk ve Brent Petway Bostanlı sahilde oyuncuların arasına karıştı. Keyifli anlara sahne olan müsabaka, sahadakilerin şaşkın bakışları arasında oynandı. Karşılaşma sonrası basketbolcular ve sahada yer alan sokak basketbolu oyuncuları hatıra fotoğrafı çektiler.

İzmir’de 4 Eylül Pazar günü gerçekleşecek Red Bull King of the Rock finalinde de mücadele edecek olan Kıvanç Dinler’in yanı sıra yine aynı gün Harlem Globetrotters’ın eski üyesi Brent Petway ve genç yıldız Egemen Güven de seyirciler arasında sokak basketbolunun düellosuna şahit olacak.

Etkinliğin Türkiye finali 4 Eylül’de İzmir Container Hall’da gerçekleşecek. Türkiye’nin en iyisinin belirleneceği final maçlarını kazanan 17 Eylül’de Sırbistan’da gerçekleşecek dünya finalinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak.

Şampiyonu sokağın kuralları belirliyor
King of the Rock’ta maçlar beş dakika üzerinden oynanırken, sahaya çıkan her oyuncunun 15 saniyelik hücum süresi bulunacak. Turnuvada maçlar eleme usulüyle oynanırken, şampiyonu sokak basketbolunun kuralları belirlenecek. Sporcular 5 dakika boyunca 15 saniyelik hücum süreleriyle potayı zorlarken,  her sayıdan sonra top rakibe geçecek.  Beraberlik durumunda, iki dakikalık birinci uzatma ve bir dakikalık ikinci uzatma oynanacak. Skorun 11-0 olması durumunda ise süre tamamlanmasa bile önde olan taraf maçı kazanmış sayılacak. Katılımcılar 5 faul yaptıkları an otomatik olarak elenecek.  Turnuvayla ile ilgili bilgiler Red Bull King of the Rock adresinden ulaşılabilir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.