PROF. DR. BEHÇET EROL’A ‘MESLEK ONUR ÖDÜLÜ’

PROF. DR. BEHÇET EROL’A ‘MESLEK ONUR ÖDÜLÜ’

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Erol, Ağız-Çene Yüz Cerrahisi Birliği Derneği tarafından ‘Meslek Onur Ödülü’ne layık görüldü.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Erol, Ağız,Çene ve Yüz Cerrahisi alanına yaptığı katkılar nedeniyle, Ağız-Çene YüzCerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) tarafından ‘Meslek Onur Ödülü’ne layıkgörüldü.  Prof. Dr. Behçet Erol’aUzmanlık alanındaki 41 yıllık mesleki tecrübesinin bir nişanı olarak verilmişonur ödülü, Belek-Antalya’da düzenlenen 11. Uluslararası Oral veMaksillofasiyal Cerrahi Kongresi’nde Ağız-Çene Yüz Cerrahisi Birliği Derneğitarafından takdim edildi.

PROF. DR. BEHÇETEROL KİMDİR?

1951’de Yozgat’ta doğdu. 1975 yılında HacettepeÜniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden ‘İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü’ alarak mezun oldu. Askerlik veSağlık Bakanlığındaki görevlerini takiben, 1984 yılında Dicle ÜniversitesiDişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi alanında doktorayaptı. Uzun yıllar Dicle Üniversitesi’nde devam ettiği akademik yaşamında,eğitim-öğretim ve idari hizmetler ile ağız, çene ve yüz cerrahisi alanındayoğun klinik hizmetler verdi. Uzmanlık alanı ile ilgili ulusal ve uluslararasıbilimsel dergilerde yayınlanmış 120 civarında bilimsel makale ve araştırması,ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelerde sunulmuş 150 civarında bilimseltebliği yanında, çok sayıda bilimsel kongre katılımları, konferans ve panelgibi faaliyetleri olup, 1998 yılında Türk Oral ve Maksillofasiyal CerrahiDerneği 6. Uluslararası Bilimsel Kongresinde ‘En iyi Sözlü Tebliğ Ödülü’ aldı.Ayrıca; ‘Dişhekimliğinde Ağrı’ isimli basılmış (2002) bir kitapta bölümyazarlığı, Quintesscence Yayıncılıkta (İstanbul) baskıda olan ‘Periodontolojive İmplantoloji’ isimli çok yazarlı kitapta bölüm yazarlığı, 2015 yılındabasılmış, ‘Ağız-Çene ve Yüz Hastalıkları (Oral ve Maksillofasiyal Patoloji)’ ve‘Ağız-Çene ve Yüz Tümörleri (Oral ve Maksillofasiyal Tümörler)’ isimli 2 adetkitabı bulunuyor.. Dr. Behçet Erol, Türk Oral ve MaksillofasiyalCerrahi Derneği, Ağız, Çene ve Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) ve İstanbul Dişhekimleri Odası gibi mesleki derneklerin üyesi olup, meslekiyaşamını İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Ağız, Diş veÇene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak sürdürüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.