Prof.Dr.Erkan: "CHP 1930'lara çakılıp kalmıştır"

Prof.Dr.Erkan: "CHP 1930'lara çakılıp kalmıştır"

İktisat ve Siyaset Bilimci Prof.Dr. Hüsnü Erkan İzmir Haber Merkezi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İktisat ve Siyaset Bilimci Prof.Dr. Hüsnü Erkan İzmir Haber Merkezi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rıdvan Akgün'ün CHP neyi değiştirmeli, altı oka bağlı kalmalı mı sorusuna ilginç cevaplar veren Erkan, "CHP altı okun birisini kaptırdı diyebiliriz, AK Parti, CHP'nin halkçılık dediğini yapıyor" diye konuştu. Erkan, "Altı ok 1930'lu yılların ortamında Atatürk'ün bilim ve teknolojiyi dikkate aldığı hedeflerdi ve Türkiye'nin o günkü ihtiyaçlarına yönelikti. Türkiye artık 30'ların Türkiyesi değil. Dünya o günkü dünya değil. Sanayi ülkeleri bu kadar gelişmiş değildi, Türkiye tamamen tarım ülkesiydi. Bugün dünya bilgi çağını yaşıyor. Toplum 5.0 adı altında bilgi toplumu ötesi yapay zekanın egemen olduğu bir toplum düzeninin konuşulmaya başlandığı bir çağda yaşıyoruz." dedi.

"CHP 1930'lara çakılıp kalmıştır"

Ak Parti ve CHP zihniyeti arasında farklara da değinen Prof.Dr. Erkan, CHP'nin stratejisini eleştirdi ve "Böyle bir çağda CHP gibi devleti oluşturmuş bir partinin çok daha farklı ilerlemesi gerekiyor. Partinin bilimi, çağı öne çıkaran bir stratejiyle konulara yaklaşması lazım. CHP'nin 1930'lara çakılıp kaldığını görmek beni üzüyor. Zihniyet yenilenmesine ihtiyaç var. AKP ben muhafazakarım diyor. Muhafazakar bir partiden geleneksel şeyler beklersiniz, ama ben yenilikçiyim diyen bir partiden yeni şeyler beklemeniz gerekir. Daha çağdaş, daha teknolojik olmalı. Bunu göremiyorum." diye konuştu.

"Atatürk'ü yeterince anladıklarını düşünmüyorum"

Son olarak Atatürk ve CHP hakkında düşüncelerini belirten Prof.Dr. Hüsnü Erkan, "Atatürk'ü anlamadan, Atatürk'e sahip çıkmak gibi bir durum var. Atatürk'den daha önce de bahsetmiş olabilirim. Kuantum vari düşünen biri olarak bunu toplum yaşamına uygulamış bir insandır. Atatürk bir dahidir. Batıdan 100 yıl öndedir. Bu toplumun 200 yıl ilerisinde gitmiştir. CHP'lilerin bir çoğunun bunu algılayamadığı düşüncesindeyim. Bunu 1930'lara sığdıramazsınız. O günkü devrim yapanların hepsinden farklıdır. Tek bir siyasi görüşü değil, bilim ve teknolojiyi rehber edinmiştir. bu yüzden kalıcı olmuştur." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.