Prof. Dr. Gülgün Şengül'e iki uluslararası görev birden

Prof. Dr. Gülgün Şengül'e iki uluslararası görev birden

Prof. Dr. Şengül, 19 bilim insanı arasına girdi 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Şengül, Uluslararası Bilimsel Yayınlar Federasyonu (FICSP) Başkanlığı ve Uluslararası Anatomist Dernekleri Federasyonu (IFAA) yönetim kurulu üyeliği görevlerine seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Gülgün Şengül’ü başarılarından dolayı kutlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ‘‘Üniversitemizin uluslararasılaşmasında sizin gibi akademisyenlerimizin aldığı görevler büyük önem taşıyor. Sağlık alanında üniversitemizin göstermiş olduğu atılım ve akademik başarımızın bu görevlerle taçlandığını düşünüyorum. Yeni görevlerinizde ülkemiz ve üniversitemiz adına başarılar diliyorum’’ dedi.   

Üstlendiği görevlerin sorumluluğunu arttırdığını ifade eden Prof. Şengül ise ‘‘FICSP, bilimsel dergi ve kitap gibi anatomi yayınlarının kalitesinin geliştirilmesini hedefleyen bir federasyon olarak görev yapıyor. IFAA ise tüm dünyadaki anatomi derneklerinin çatısı olarak kabul ediliyor. Her iki göreve seçilmem dolayısıyla çok mutluyum. Görevlerim süresince üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Üniversitem ve ülkem adına gurur duyuyorum’’ şeklinde konuştu.  

Prof. Dr. Şengül, 19 bilim insanı arasına girdi 

IFAA tüm dünyadaki anatomi derneklerinin çatısı olarak, anatomistler arasında bilimsel, teknolojik, eğitim ve yönetimsel işbirliklerini arttırmak ve geliştirmeyi hedefleyen bir federasyon olarak 1903 yılında kuruldu. Yönetim Kurulunda 19 üyenin bulunduğu Federasyon, Anatominin tüm alanlarında eğitim ve araştırmanın ilerlemesini, yüksek standartların, etik değerlerin korunmasını ve bu alanlarda politikaların geliştirilmesini hedefliyor.

Prof. Dr. Gülgün Şengül bu görevlerinin yanında halen uluslararası “Anatomy’’ ve “Clinical Anatomy’’ dergilerinin editörlüğü görevini sürdürüyor. Elsevier tarafından basılan iki uluslararası kitabın yazarlığı ve dört uluslararası kitabın bölüm yazarlıklarını yapan Prof. Dr. Şengül, bilimsel çalışmalarına nöroanatomi alanında devam ediyor.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.