Prof. Dr. Saffet Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı!

Prof. Dr. Saffet Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı!

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yapılan programda kadın personellerle bir araya geldi.

Düzenlenen buluşmaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir’in yanı sıra her kademede görevini başarıyla yapan kadın personel katıldı. İKÇÜ’nün başarılı kadınlarına “İyi ki varsınız!” diye seslenen Rektör Prof. Dr. Köse, “Zarafetinizle, nezaketinizle her alana başarı katan dokunuşlarınızla İKÇÜ’ye farklılık katıyorsunuz. O yüzden sizlere müteşekkiriz. “ diye memnuniyetini ifade etti.

Güvenlikçimizden, Temizlik Personelimize… Emeğiniz Çok Büyük

Prof. Dr. İKÇÜ’de çalışan kadın personel istatistiklerinin de gurur verici olduğunu belirterek; ”Üniversitemizde çalışan idari ve akademik personel sayılarına baktığımızda biz çok şanslıyız, üniversitemiz çok şanslı. Hemen hemen yarı yarıya kadın çalışanımız var. Güvenlikçimizden, temizlik personelimize, akademisyenimize, kim nerde ne iş yapıyorsa yaptığının en iyisini güleryüzle yapıyor. Dışarıdan aldığımız dönüşlerde de İKÇÜ'nün bu farkı net biçimde fark ediliyor.  İKÇÜ’de emeğiniz çok büyük. Sizlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

kadinlar-4_1600x1067.jpg

“Erkek ve kadın birbirini tamamlar”

Cinsiyetçiliğe karşı olduğunu, ayrıştırmanın çatışma kültürünü beslediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Köse,  erkek ve kadının birbirini tamamlayan varlıklar olduğunun altını çizdi. Dünya tarihinden örnekler veren ve Müslümanlık öncesi cahiliye döneminde kadınlara yapılan eziyetleri hatırlatan Prof. Dr. Köse, Hz. Peygamber (sav) ile İslam dininde kadının cennetin anahtarı sayılan bir anlayışın vurgulandığını aktardı. Prof. Dr. Köse, “Allah’ın yarattıkları olarak birbirimizi ve eksikliklerimizi tamamlayan bir özelliğe sahibiz. Cinsiyete dayalı abartı, ayrıştırma bazı sorunlara yol açıyor. Dünya tarihine baktığımızda gerçekten ciddi bir zulmün, ayrımcılığın ve dışlanmışlığın olduğunu görüyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.