Prof. Dr. Silkü, 'Ege Üniversitesi’nde Okumak Bir Ayrıcalıktır'

Prof. Dr. Silkü, 'Ege Üniversitesi’nde Okumak Bir Ayrıcalıktır'

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen “Kariyer Günleri 2016” etkinliği başladı.

Demet Aktaş-Gülcihan Altınkaya İZMİR(Ege Ajans)- EÜ Mühendislik Fakültesi’nin bütün bölümlerinin bir araya gelerek düzenledikleri etkinliğin açılışını Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü yaptı. Konuşmasında Ege Üniversitesi’nde okumanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Prof. Dr. Silkü bu organizasyonu gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalay “Mühendislik Fakültesi olarak üçüncü kez kariyer günlerini gerçekleştirmekten gurur duyuyorum. Bu etkinlik kapsamında iş hayatına atılmadan önce iş yaşamı, kariyer planlaması konusunda bir platform hazırlamaya çalıştık. Mesleki bilgileri en iyi şekilde kazandınız ama günümüzde sadece bilgi sahibi olmak yetmiyor, tutum ve davranışlarınızda iyi olmalı” dedi.

Türk Kızılayı Ege Bölge İnsan Kaynakları Sorumlusu ve Kanal 35 TV’ de “Senin Kariyerin” adlı televizyon programının yapımcısı ve moderatörü Gonca Elibol kürsüye çıktı. Elibol konuşmasında iş görüşmesi ve mülakatlarda dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi.

“ GELECEKTEKİ BEKLENTİN SENİN VİZYONUNU GÖSTERİR”

Üniversiteden sonra iş hayatına girerken büyük önem taşıyan CV hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında önemli bilgiler veren Elibol, “Çalışırken yorulmamak için sevdiğimiz işi yapın. İşin özü planlama ve severek yapmaktır. Bizim sürekli çalışmamız gerek önce kendimiz sonra ülkemiz için. Boş zamanı nasıl değerlendirdiğimiz çok önemli” dedi.

“İŞ HAYATINIZ SİZİN İÇİN İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLACAK”

Elibol, “İş hayatında yazılı ve sözlü iletişim becerisi iyi olmalı, takım çalışmasında uyum, öğrenmeye, araştırmaya açık ve istekli olmanız önemli. Kendimizi bu açılardan geliştirmeniz gerekiyor. Bütün mesleklerde en önemli şey iletişim. İnsanın yetkinliğini gösteren durumun ilk olarak bilgi birikimi, ikinci olarak da kişisel yapılarıdır” dedi.

Konuşmasının ardında Elibol’a Prof.Dr. Süheyda Atalay tarafından plaket verildi. Mühendislik Fakültesi Kariyer Günleri Mayıs ayı boyunca devam edecek. (DA-GA/OK)

NOT: Fotoğraflar internetten geçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.