Prof. Dr. Sukan'dan Geleceğe Yönelik İşbirlikleri Sunumu

Prof. Dr. Sukan'dan Geleceğe Yönelik İşbirlikleri Sunumu

Ege Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı "13. Biyomühendislik Günleri" isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında EÜ Mühendislik Fakültesi'ne bağlı Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sukan, "Geleceğe Yönelik İşbirlikleri" konulu sunumu gerçekleştirdi.

İZMİR(Ege Ajans)-Ceren Ördü-Sinem Acar/Prof. Dr. Sukan, “Gerçek yaşama adım atarken hepimizin arzusu başarıdır. Başarınızın küçümsenmesine izin vermemelisiniz. Yaptığınız şeyin bu topluma bir katkısı olması lazım. Ne iş yaptığınız değil, o işi nasıl yaptığınız önemlidir” dedi.

İŞBİRLİĞİ HAYATIN OLMAZSA OLMAZI

Prof. Dr. Sukan, “Farklı görüşteki kişiler bir araya gelirse daha iyi bir görüntü ortaya çıkarabiliriz ve bunun içinde iş birliğine ihtiyacımız var. Bu toplum için alıcı mı yoksa verici mi olacağınıza karar vermelisiniz. Verici olan insanlar yapıcı insanlardır ve bütün toplumlar verici insanlarla ayakta durur. Değişim ve belirsizlikler bizim yol arkadaşımızdır. Değişimin içten başlaması gerekir. Bir toplum içten değişmeye niyetlenmişse kalıcı bir değişiklik olur. Dünya artık Network üzerinden işliyor. İşbirliği hayatın olmazsa olmazıdır. Birbirimize yeteneklerimiz ve bilgilerimizle ihtiyacımız var” diye konuştu.

Laboratuvar Deneyim Sertifikası Programı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Sait Sargın, “EBİLTEM bünyesinde Ege Üniversitesi çapında yürütülen bir Laboratuvar Deneyim Sertifikası Programı başlattık. Program 2007 yılında başladı. Bu programa bölümümüzde tüm lisans ve lisansüstü öğrencileri kabul edebiliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Sukan

“LABORATUVAR DENEYİM SERTİFİKASI”

Laboratuvarda gönüllü çalışmak için gerekli koşullardan bahseden Doç. Dr. Sargın, “Herhangi bir laboratuvarda gönüllü çalışma talebiniz kabul edildiğinde sizden laboratuvar güvenliği konusunda belirli koşulları yerine getirmiş olmanız isteniyor. Özellikle üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden İş Sağlığı ve Güvenliği-1 dersinden başarılı olmaları koşulunu arıyoruz” diye konuştu.

Doç. Dr.Sait Sargın, sunumunun ardından programı tamamlayan öğrencilere Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Elif Esin Hameş ile birlikte “Laboratuvar Deneyim Sertifikası” verdi.

VSY Biyoteknoloji ve İlaç San. A.Ş CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş “Biyoteknoloji’nin Sektördeki Yeri ve Önemi” konusunda sunum yaptı. Son 40 yılda Biyoteknoloji’nin ön plana çıktığına değinen Dr. Varlıbaş, “AR-GE harcamalarının yüzde 10’una yakınını özel sektör karşılıyor. Yüksek sermayeli yatırımlarda uzun vade ve düzenli gelir imkânı sağlanıyor. Ürünler ne kadar zorlu şartlar altında çıkarsa katma değerleri o kadar yüksek oluyor” dedi.

Sunum bitiminde Prof. Dr. S. İsmet Deliloğlu Gürhan, Dr. Ercan Varlıbaş’a katılımından dolayı “Teşekkür Belgesi” verdi.(CÖ-SA/OK)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.