Prof. Dr. Tancan Uysal, bilimsel yayınlarıyla dünya listesine girdi!

Prof. Dr. Tancan Uysal, bilimsel yayınlarıyla dünya listesine girdi!

30 bin 436 diş hekimliği ortodonti uzmanı arasında yapılan sıralamada Prof. Dr. Tancan Uysal, dünya 20’ncisi olarak adını üst sıralara yazdırdı. 

Prof. Dr. Tancan Uysal, ortodontik braketler konusunda dünya 4’üncüsü, ortodontik pekiştiriciler konusunda dünya 8’incisi ve ortodontik aygıtlar konusunda da dünya 8’incisi olarak ülkemizin gururu oldu. Prof. Dr. Uysal mutluluğunu sosyal medya hesaplarında paylaştı. 

whatsapp-image-2019-11-21-at-08.06.52.jpeg

İLK 100’DE TÜRKİYE’DEN BAŞKA İSİM YOK

Nanda, McNamara, Bacetti gibi dünyaca ünlü birçok araştırmacının da yer aldığı uzmanlar listesinde ilk 100’de Türk üniversitelerinden başka akademisyen bulunmaması üzüntüyle karşılandı. 

8d6d2363-c988-4b8f-a86a-d6706e52156e.jpg

Yıllardır Türkiye, Finlandiya, ABD ve Suudi Arabistan’da gerçekleştirmiş oldukları yüzlerce klinik çalışma, laboratuvar araştırmaları ve hayvan deneylerinin sonucunda bu başarıya ulaştıklarını ifade eden Prof. Dr. Tancan Uysal, uluslararası alanda prestijli dergilerde yayınlanan ortodonti araştırmalarına aldıkları yüksek oranda atıfın ve patentlerin bu başarıyı getirdiğini söyledi. Bunun sadece kendi başarısı olmadığını ifade eden Prof. Uysal, çalışmalarda birlikte yer aldığı tüm yerli ve yabancı ekip arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. 

whatsapp-image-2019-11-21-at-08.06.53.jpeg

Uluslararası birçok yayın, atıf, ödül ve patente sahip Prof. Uysal, halen İzmir’de özel kliniğinde klinik ve akademik çalışmalarına dünyaca birçok ünlü araştırmacıyla eşzamanlı ve çok merkezli olarak devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum