Prof. Uludağ’dan “Ticaret Savaşları ve Korona Virüsü” sunumu

Prof. Uludağ’dan “Ticaret Savaşları ve Korona Virüsü” sunumu

“Çin, Ticaret Savaşları ve Korona Virüsü” başlığı ile ise Prof. Dr. Berna Kırkulak Uludağ, Ege Finans Derneği (EFD)'nin “Finans Tadında Sohbetler” toplantısının konuğu olacak.

Korona virüsü sebebiyle Amerika ve Çin arasında yaşanan Ticaret Savaşları’nın gündemden bir süreliğine düştüğünü vurgulayan EFD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vurucu, “Çin, kuşak yol projesi ve ticaret savaşları zaten uzun zamandır finans ve ekonomi çevrelerinin gündemindeydi. Son olarak Çin’den yayılan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü, Çin konusuna bir de sağlık ayağını ekledi. Biz de bu alanlarda yetkin olan Prof. Dr. Berna Kırkulak Uludağ’ı ağırlayarak bu konularda aklımıza takılın sorulara yanıt bulmak istedik. Keyifli bir sunum olacağına inanıyor, tüm İzmirlileri etkinliğimize davet ediyorum” diye konuştu. 

“Dünya ekonomisi de etkilenecek”

Küreselleşen dünyada Çin’in büyük bir üretici konumunda olduğunu belirten EFD Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Ocak ise korona salgının Çin ekonomisini etkileyeceğini söyledi. Korona virüsünün işin sağlık kısmında ziyade ekonomistlerin de konuşması gereken bir konu olduğunun altını çizen Ocak, “Çin ekonomisinde gerek salgın gerekse başka sebeplerden dolayı olacak sarsıntılar dünya ekonomisini de etkileyecek. Tüm bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak için Prof. Dr. Berna Kırkulak Uludağ’ı ağırlayacağız. Korona virüsünün dünya ekonomisine etkilerini öğrenmek isteyen tüm İzmirlileri toplantımıza bekliyoruz” dedi.

afiş.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.