Ragga Oktay, "Sanal olan her şeyde sahtekarlık vardır"

Ragga Oktay, "Sanal olan her şeyde sahtekarlık vardır"

Ragga Oktay, Gazeteci Enes Özdemir’in Instagram’dan yaptığı “Enes Özdemir’le Bi Konuşalım” programına konuk oldu.

Ragga Oktay, "Son şarkım 'Bi Sevmedin Beni' 23 Nisan gibi özel bir günde yayınlandı. Bu şarkıyı Berkay Şenol ile yaptım ama maalesef klipi dışarıda çekemedik. Klip için dışarı çıkmak gerekir bu dönemde insanları riske atmak istemediğim için Avrupa Müzik ile masa üstü çalışmayla değişik bir klip hazırladık." derken,  aynı zamanda evde geçirdiği bir günü anlattı. Ragga Oktay “Bu dönemde evde oturmaktan şikâyet etmiyorum çünkü şikâyet edecek hakkımız yok diye düşünüyorum. Bizim için yapacağımız şey hem kendi adımıza hem de başkasının adına dikkat etmek. Bilim insanlarına ve sağlık görevlilerimize güveniyoruz” dedi.

 “Gerçekten sevdiğim işleri yapmaya çalışıyorum para için bir iş yapmadım.”

Ragga Oktay, "Reklam filminde ben çıkıp müziğimi yaptım biraz oyunculukta yaptım aslında ben müzisyenim “Selo” karakteri ile oyunculukta çıktı ortaya ama insanlardan o kadar güzel sevgi gördüm ki yeni reklam var mı diye soruyorlar. Ben gerçekten sevdiğim şeyleri yapmaya çalışıyorum para için bir iş yapmadım" ifade etti.

“Survivor’a gitmeyecek kadar fazla yeteneğim var”

İzleyiciden gelen 'Survivor’a gitmeyi düşünür müsün?' sorusuna cevap veren Ragga Oktay şöyle söyledi: Hayatımda hiç yarışmaya katılmayı sevmedim. Hep kendi yeteneğime güvendim kimseyi ezmeden bir şey yapabileceğime inandım. Survivor’a gitmeyecek kadar fazla yeteneğim var. Orası sporcu insanların yeri sanatçı insanların yeri değil diye düşünüyorum. Birde genelde gündemden düşmekte olan insanların yer bulduğu alan gibi. Acun Ilıcalı'nın programları eğlenceli kesinlikle başarılı ama sanat dünyasına katkılı değil. Ses yarışmaları kesinlikle güzel ama onun yanındaki bazı şeyler güzel değil bu sadece Acun Ilıcalı ile ilgili de değil. Yine yarışma olsun eğlence olsun ama insanların akılları ile dalga geçilmesin.

“Herkes sanatçı herkes oyuncu herkes model rakiplerin çok ama kalıcı değil.””

Dönemin sanat dünyasını yorumlayan Ragga Oktay, "Bu dönemde yazılan şarkı sözlerinde güzel olanlar var ama bir şarkının yerini 3 ay sonra başka bir şarkı alabiliyor ömürleri kısa. Müzik artık uzun vadeli müzik değil. Bugün yapılan müzik daha kısa ömürlü çünkü piyasa acımasız herkes sanatçı herkes oyuncu herkes model herkes bir şey rakiplerin çok. Ama kalıcı değil." dedi.

“Sanal olan her şeyde sahtekarlık vardır.”

Sosyal medyayı değerlendiren Ragga Oktay, "Bana diyorlar ki Oktay abi sadece 10 bin takipçin var niye böyle. Ben bu sanal şeylerin kurduğumuz sevgiye eş değer olmadığını düşünüyorum. Benim için daha önemlisi gönülden takipçilerim. Ben bir insanda iz bıraktıysam beni dinleyip annesini babasını sevgilisini düşündüyse bir kere gülümsettiysem o benim için milyar takipçiye bedeldir. Günümüzde hep sanal rakamlar olduğu için onlarla kolay oynayabiliyorsun. Mesela 500 binlik şarkıyı 50 milyon diye gösterebiliyorsun. Hepsi bir PR çalışması." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.