Ramazan İZOL’un önerisi Meclis Gündeminde

Ramazan İZOL’un önerisi Meclis Gündeminde

Ramazan İzol, Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan tartışma programına konuk olmuş HDP’nin kapanmasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Araştırmacı Yazar Ramazan İzol’un programda vermiş olduğu öneri “Teröre destek veren partiler hazineden destek alamasın” şeklindeydi.

ramazan_izol_foto.jpg

“HDP’nin kapatılmasını şu an HDP’nin yararına olabileceğini belirten İzol, “HDP'nin kapatılmasından ziyade HDP grubun engellenmesi hazineden destek alınmaması ve HDP'nin içerisindeki terörle işbirliği içerisine giren ve bu saptanan herkesin ayrı ayrı terörle işlem görüp milletvekili düşürülüp ceza almasını istiyoruz” demişti.

ÖNERİYE AK PARTİDEN DESTEK “TERÖR PROPAGANDASI YAPAN PARTİYE HAZİNE YARDIMI KESİLECEK”

Ramazan İZOL’un bu önerisine AK Parti’den  destek geldi. AK Parti, kapatma davasına gerek kalmadan, HDP’ye yapılan Hazine yardımının kesilmesi için formül geliştirdi. Buna göre, Siyasi Partiler Yasasının 102’nci maddesinde değişiklik yapılacak ve teröre bulaşan partilerin Hazine yardımının kesilmesi için dava açılabilmesine imkan sağlanacak.

Siyasi Partiler Yasası'nın 102’nci maddesinde değişiklik yapılacak

Yasada değişikliğe gidilmesiyle birlikte bir partinin, kapatılmadan da terör propagandası yaptığı tespit edilirse Hazine'den aldığı para kesilecek.

MEVCUT DÜZENDE İLK ÖNCE PARTİNİN KAPATILMASI LAZIM

Mevcut düzenlemede, Hazine yardımının kesilmesi yaptırımı ancak kapatma davasının bir sonucu olarak uygulanıyor.

102. MADDE NASIL

"Siyasi partilerin denetimi ve faaliyetlerinin takibi hususlarında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istediği bilgi ve belgeleri, belli edilen süre veya belli edilmemesi halinde makul süre içinde vermeyen siyasî partiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ikinci bir yazı tebliğ olunur. Bu yazıda, belirtilen süre içinde cevap verilmediği ve istek yerine getirmediği takdirde o siyasî partinin kapatılması için dava açılabileceği de belirtilir.Bu tebliğde bildirilecek süre içinde yine istek yerine getirilmez veya cevap verilmezse Cumhuriyet Başsavcılığı o siyasî partinin kapatılması için Anayasa Mahkemesinde resen dava açabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.