Ramazanda Yağ Yakımını Hızlandıran 10 Besin

Ramazanda Yağ Yakımını Hızlandıran 10 Besin

Gıda Mühendisi Holistik Beslenme Danışmanı Senem Köse Bektaş yazdı: Ramazanda Yağ Yakımını Hızlandıran 10 Besin

Ağaçlar, yeşilin bin bir tonunu barındıran yapraklarla rengarenk çiçeklerle bezenirken, toprak mis gibi kokusunu hissettirirken bahar kendini göstermeye başladı. Bahar mevsimi detoks yani arınma ve temizlenmek için en değerli mevsimdir. Baharın ilk ayı ayların en güzeli Ramazan ayı ile bir oldu. Ramazan ayı ile bedenlerimizi arındırmamız için en güzel ibadetlerimizden Oruçlar tutulmaya başlandı. Dinimizin şartlarından olan Oruçun gerçek değeri, oruç ile birlikte bedenin arınmasını sağlamak, açın halinden anlamak, elindekini olmayan ile paylaşabilmek, açlıkla ortaya çıkan zorlu duyguları fark edip sabırla yoğurup şifalandırmak, kalbini temiz tutmak, dilini arındırmak, dualar ile Rabbine varmak....

Ruhun arndırılmasında tüm dinlerde inançlarda yerini bulan açlık, orucun önemi çok büyük. Bedende fazla olan yağların verdiği ağırlık sadece bedenlerimizde vücut bulmaz aynı zamanda ruhumuza da ağırlık yapmaktadır. İşte oruç sırasında beslenme planımıza organları, hücreleri, sinirleri saran bu yağ hücrelerini temizlemek için yağ yakımını hızlandıracak besinleri eklemek fiziksel ve ruhsal bedenlerimizde arınmayı kolaylaştırarak uzun süre tokluk hissi verecektir.

RAMAZANDA YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRAN 10 BESİN

1. Greyfurt

Biraz acı olan meyve neredeyse hiç kalori ve yağ içermese de uzun vadede tok tutar. Bunun nedeni greyfurtun içerdiği acı madde olan naringindir. Naringin, sindirimin başlamasıyla açlık azaldığı için tokluk hissine yol açan mide suyu üretimini uyarır. Buna göre, naringin sindirimi, özellikle yağ sindirimini de uyarır. Acı madde ayrıca insülin ve kolesterol seviyelerini de düzenler.

2. Zencefil

Zencefil kökü sadece metabolizmayı uyarmakla kalmaz, sindirimi destekler ve daha erken tokluk hissi sağlar, aynı zamanda yiyecek ve içecekleri lezzetlendirir. Bunun nedeni zencefilde bulunan oleoresin maddesidir. Oleoresinin keskin tadı vücudu ısıtır ve daha fazla yağ yakar.

3. Yoğurt

Yüksek yağ içeriğine rağmen, yoğurt yağ yakımını hızlandırmak ve kilo vermek için mükemmeldir. Yüksek protein içeriği nedeniyle vücuda daha sürdürülebilir enerji sağlar ve sizi daha uzun süre tok tutar, ayrıca iştahı önler çünkü sağlıklı yağlar ve ekstra protein insülin seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur.

4. Bitter çikolata

Bitter çikolatada şeker içeriği genellikle daha düşüktür, ancak yüksek oranda lif ve antioksidan içerir. Yağ yakımını arttıran en lezzetli besin!

5. Badem

Yüksek yağ içeriğine sahip olsa da bademde bulunan yağ metabolizmayı düzenler ve yemek yeme isteğini önler. Badem aynı zamanda mükemmel bir magnezyum ve demir kaynağıdır, kas yenilenmesi ve yağ yakımı için mükemmel bir atıştırmalıktır!

6. Avokado

Avokado her türlü doymamış yağ asitlerini, mineralleri, eser elementleri, vitaminleri ve antioksidanları içerir. Avokadonun kandaki insülin seviyesini düzenleyici, yağ yakımını hızlandırıcı etkisi vardır. Bunun sebebi, sindirim sırasında ve yağ dokusunda yağ yakımını kontrol eden lipaz enzimidir.

7. Yeşil Çay

Kalorisiz sıcak içecek metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırır. Yeşil çayın içerdiği acı maddeler yağ yakımını desteklerken, kafein aynı zamanda sindirimi de hızlandırır.

8. Elma sirkesi

Sindirimi teşvik ederek ve insülin seviyeleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olarak küçük bir mucizedir, böylece aniden ortaya çıkan yemek isteklerini kontrol eder.

9. Acı biber

Zencefil gibi acı biber de, istenmeyen kilolardan kurtulmayı kolaylaştıran kapsaisin içerir. Kapsaisin, özel reseptörler üzerinde hareket eder ve böylece yağ yakımını hızlandırarak ve sindirimi kolaylaştırır.

10. Tarçın

25 baharatla karşılaştırıldığında en yüksek antioksidan etkiye sahip olan tarçın, yağ yakımını hızlandırabilir. Tarçın hem fitokimyasallar hem de kan şekerini düzenleyici etkisi olan diyet lifi içerir. Tarçında bulunan antioksidanlar ise gerçek radikal temizleyicilerdir ve kasları yenilemek için mükemmeldirler.

Tuttuğumuz oruçlar kabul , bedenimize ve ruhumuza şifa olsun. Şifanın gücü için kendine bir adım at... Işıltınızla var olun...Sevgilerimle

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.