Referandum mesaisi yoğun geçiyor

Referandum mesaisi yoğun geçiyor

Türkiye’de yapılacak olan 16 Nisan referandum oylaması için geri sayım başladı.

Partilerin miting programları hız kesmeden devam ederken, yeni anayasa maddeleri tartışılmaya devam ediyor. Medya Takip Merkezi (MTM), yeni anayasa değişikliğinin yanında partililerin miting karnesini de ele aldı. İşte araştırmanın detayları…Başkanlık sistemi ve yeni anayasa değişikliği, Türkiye’nin gündeminde yer alan konular arasında ilk sırayı tutuyor. Başkanlık sistemi taslağı TBMM Genel Kurulu’na sunulduktan sonra partililer için yoğun bir mesai dönemini de berberinde getirdi. Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı rapora göre, referandum haberleri Ocak ayından itibaren medyada toplam 595 bin 659 habere konu edilirken, Anayasa Değişikliği 378 bin 688 haberle yer aldı. Başkanlık Sistemi ise 209 bin 599 haberle basında yer buldu.Siyasetçiler, referandum kampanyaları için il il gezerek seçmenlerle bir araya gelmeye devam etti. Partililerin ortak miting yapıp yapmayacakları yönünde haberlere yönelik ise henüz bir açıklama gelmedi. Medya Takip Merkezi, siyasi liderlerin miting karnesini de ele aldı. MTM’nin etkinlikleri raporlayan uygulaması ‘Etkinlik Takvimi’nden derlenen verilere göre, liderlerin katılımıyla toplamda 42 ile ziyaret düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, bugüne kadar 38 ilde miting düzenlerken “İstikrar, Milli irade ve Güçlü Türkiye” sloganlarıyla yer aldı. Anayasa değişikliğinde daha önce AK Parti ile ortak bir paydada bulunmayan MHP, yeni anayasayı destekleyeceğini açıklayarak “evet” oyu için yoğun bir mesaiye başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, “Önce Türkiye Sonra Partim” sloganıyla seçmene seslenirken, Elazığ iline ziyarette bulundu. “Özgür bir Türkiye için Hayır” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise başta Amasya, Denizli, Sakarya olmak üzere seçmenle buluştu.

 

REFERANDUM FAALİYETLERİNİN MEDYA YANSIMALARI

Konu

Yazılı Basın

Görsel Basın

Elektronik Basın

Toplam

Referandum

99.680

39.548

456.431

595.659

Anayasa Değişikliği

60.125

26.279

292.284

378.688

Başkanlık Sistemi

37.820

12.717

159.062

209.599

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi’nin 1 Ocak – 22 Mart 2017 tarihinde 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve 10 bini aşkın internet medyasında yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki merkezinin yanı sıra, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Adana, Gaziantep şehirlerinde 9, Almanya’da ve Azerbaycan’da birer olmak üzere toplam 11 noktada temsil edilen Medya Takip Merkezi (MTM), takip ettiği 4 bini aşkın yayın ve 150 çalışanıyla Türkiye’nin önde gelen medya takip kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. 2013 yılında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, klasik ve dijital medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, tam üyesi olduğu AMEC ( İletişim Ölçme ve Değerlendirme Uluslararası Birliği) ve FIBEP (Uluslararası Medya Takip Şirketleri Federasyonu)gibi uluslararası kuruluşlar ve  üyeleri ile global anlamda işbirliğini günden güne geliştirmektedir.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.