Referandum ne zaman olacak? Bakan Bozdağ tarih verdi

Referandum ne zaman olacak? Bakan Bozdağ tarih verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan kritik referandum açıklaması.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AK Parti ve MHP'nin anlaşması durumunda referandumun 2017 yılı başında yapılabileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında Başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmaya değinen Bakan Bozdağ,"Sayın Bahçeli'nin konuşmasını canlı dinledim. Benim anladığım şu Sayın Bahçeli Başkanlık tartışmalarını ülke gündeminden çıkarmak istiyor. Bunun yolu da halka sormaktır. AK Parti'nin gücü yetmiyor, sayımız yetmiyor bu belli. Sayın Bahçeli neden Meclis'e gelmesini istedi o zaman. Benim Sayın Bahçeli'nin Meclis'te destek çıkacağı şeklinde bir algım oluştu. Demek ki 330'a tamamlanıp, halka gidilecek. Ha halk hayır derse biz bu defteri kapatıp kaldırırız." dedi.

BAHÇELİ'Yİ VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

MHP'den daha sonra gelen açıklamaların sorulması üzerine Bakan Bozdağ şunları söyledi;

"Bahçeli'nin sözleri bu şekilde okunur. Ama şimdi siyasilerden gelen yorumlara baktığınızda Bahçeli'ye akıl veriyorlar. Ben böyle demedim diye çark edebilirsin diyerek vazgeçirmeye çalışıyorlar.Sayın Bahçeli ne söylediğini bilen birisidir. Bahçeli gibi zeki bir insan bu tavsiyeyi verenler de haksızlık yapıyorlar. "

REFERANDUM NE ZAMAN OLUR?

Bakan Bozdağ olası referandumun ne zaman yapılacağı sorusuna ise "Referandum 2017 içerisinde yapılabilir.  MHP ve AK Parti anlaşırsa 2017 başında referandum sandığını görebiliriz." şeklinde cevap verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.