Rekortmen Astronot Uzay Kampı Türkiye'ye Geliyor

Rekortmen Astronot Uzay Kampı Türkiye'ye Geliyor

İki ayrı görevde yaptığı uzay yürüyüşleriyle toplamda 50 saat 40 dakika uzay boşluğunda kalarak bu alanda rekor kıran Sunita L. Williams, Uzay Kampı Türkiye’ye gelerek öğrenci ve öğretmenlerle buluşacak.

En uzun süre uzay yürüyüşü yapan kadın ünvanına sahip ABD’li astronot Sunita Williams Uzay Kampı Türkiye’nin 10-16 Temmuz ve 17-23 Temmuz dönemlerinde düzenleyeceği yaz kampı programlarına misafir konuşmacı olarak katılarak öğrenci ve öğretmenlerle buluşacak.

Uzay Kampı Türkiye’nin “Kardeş Okullarla Bilim Programı” kapsamında düzenlediği  “E-Pal Haftasında” özel misafir konuşmacı olarak ağırlayacağı Williams, 9 Aralık 2006’da STS-116 görevi ve 22 Haziran 2007’de STS-117 göreviyle toplamda 322 gün uzayda kaldı. Williams uzay görevleri süresince Uluslararası Uzay İstasyonu’nun güneş panellerinden sistemlere güç aktarımını düzenleyen parçaların değiştirilmesi, istasyonun radyatöründeki amonyak sızıntısını tamir edilmesi gibi önemli çalışmalarda bulundu.

NOT: Kardeş Okullarla Bilim Programı Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) birlikteliğinde yürütülmekte ve Türk ve dünya gençlerine uzay bilimlerini sevdirip öğrencilerin birbirleriyle uzun süreli küresel dostluklar kurmalarını amaçlamaktadır. Öğrenciler proje kapsamında farklı ülkeden okullarla eşleştirilerek NASA’nın uzaktan öğrenim websitesinden uzayla ilgili seçtikleri konuları birlikte çalışırlar. Videokonferans bağlantılarıyla eğitimlerin verildiği proje sonunda kardeş okullar Uzay Kampı Türkiye’de düzenlenen ve “E-Pal Haftası” olarak adlandırılan 6 Günlük Yaz Kampı’na katılırlar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.