Rektör Budak: Atatürk, yarınlarımıza ışık tutuyor

Rektör Budak: Atatürk, yarınlarımıza ışık tutuyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 83’üncü ölüm yıl dönümünde İzmir Valiliği ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma töreninde, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Milletvekilleri, İzmir’deki Üniversitelerin Rektörleri, İl Protokol Mensupları, EÜ Üst Yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 83. yılında; bizlere miras bıraktığı bütün değerler için saygı ve minnetle yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı boyunca imza attığı nice zaferlerin, vatan sevgisiyle yürüttüğü mücadelelerin ve bu mücadeleler neticesinde şanlı ulusumuza bıraktığı fikri mirasın doğru anlaşılması bakımından 10 Kasımların anlamı büyüktür. Bu nedenle bugün, ulusumuz için yalnızca bir matem günü olmanın ötesinde; bizlere emanet edilen mirasın değerini bir kez daha anlama ve onu daha ileri taşıma kararlılığımızı ortaya koyma günüdür. Bizler de, Atamızın ve silah arkadaşlarının hatırası önünde saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün; onu ve fikirlerini tekrar anlamak, anlatmak üzere bir arada bulunuyoruz” dedi.

prof-dr-necdet-budak.jpg

“Tüm dünyanın saygı ile andığı bir lider”

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyanın sayı duyduğunu bir lider olduğunu ifade eden Rektör Budak, “Kısacık yaşamında ülkesi ve milleti için büyük hizmetlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk; milletine olan sonsuz inancı, vatan sevgisi, askeri ve siyasi dehasıyla sadece Türk milletinin değil, tüm dünyanın derin saygı ile andığı bir liderdir. Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hareketinin mimarı olan bu lider, kahraman ecdadımızla imza attığı askeri zaferin ardından bizlere bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi kazandırdı.

ege-10-kasim-celenk-sunma-2021-2.jpg

Bugün ise fikirleri, ilkeleri ve ileri görüşlülüğüyle yarınlarımıza ışık tutmaya devam ediyor. Şüphesiz ki bugün Türk ulusunun en asli görevi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu şanlı mirasını yaşatmak ve yüceltmektir. Ege Üniversitesi olarak çalışmalarımızı, kuruluştan bugüne bu görevin bilinciyle yürütüyoruz. Atamızın hedeflediği çağdaş ve güçlü Türkiye için, Cumhuriyetimize sahip çıkan, milli ve manevi değerlerinin bilincinde, çalışkan ve dürüst nesiller yetiştirme hedefimize yürekten bağlıyız. Her 10 Kasımda burada siz değerli mensuplarımızla bir yandan Atamızı anarken bir yandan da bu yöndeki kararlılığımızı ortaya koymaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Belgesel, gösteri, konferans ve sergilerle anlatıldı

Program kapsamında EÜ Medya Uygulama Araştırma Merkezi (EGEMM) tarafından hazırlanan “Son Yolculuk” isimli belgesel gösterimi yapıldı. EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümünü tarafından sunulan “Sarı Zeybek” gösterisinin ardından Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Mert ise “Efsaneden Gerçeğe Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans verdi. Tören sonunda katılımcılar Hanri Benazus’un “Atatürk Aramızda” fotoğraf sergisini gezdi.

6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.