Rektör Budak, “Hastalar en kısa sürede tahliye edildi”

Rektör Budak, “Hastalar en kısa sürede tahliye edildi”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyaliz Merkezindeki bir cihazda ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede söndürülürken, özverili sağlık çalışanları hastaları tahliye etti.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yangın çok kısa sürede söndürüldü ve hastalarımız, personelimiz tarafından hızla tahliye edildi. Ege Üniversitesi ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyaliz Merkezinde, öğlen saatlerinde ilk belirlemelere göre bir cihazdaki elektrik kontağından yangın çıktı. Yangınla ilgili itfaiye ekiplerine bilgi verilirken hastane çalışanları yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etti. Yangın büyümeden kısa sürede söndürüldü ancak dumanın hastane koridorlarına ve acil servise yayıldı. Buradaki hastalar, çalışanlar tarafından güvenli alana alındı.

++ege-(1).jpg

Ege Üniversitesi personelinin özverili çalışmaları ile diyaliz merkezinde tedavi gören hastaların tahliyesi hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydeden EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, ‘’Elektrik kontağında kaynaklandığını düşündüğümüz yangın personelimizin özverili çalışmaları ve itfaiye müdahalesi ile söndürüldü. Yangından kaynaklanan duman nedeniyle acil servisimizdeki bütün hastalarımızı tahliye ettik. Ve onları dumandan etkilenmeyen servislerimizdeki boş yataklarımıza yerleştirdik. Her hangi bir can kaybı ve bir yaralanma söz konusu değil. Dumandan etkilenen birkaç çalışanımıza da ufak çaplı müdahale yapılıyor. Çok şükür her şey kontrol altında. Hastanemiz Türkiye’nin en büyük hastanesi. Sadece İzmir, Ege Bölgesi için değil Türkiye’ye hatta Avrupa’ya hizmet veren tıp alanında çok ciddi çalışmaların yapıldığı bir sağlık kurumu. Onun için hepimize geçmiş olsun diyorum. Herhangi bir can kaybımız her hangi riskli olan bir hastamız şu anda söz konusu değil. Bütün hocalarımız, çalışanlarımız, acil servisimiz tüm tıp fakültesi hastanemiz seferber oldu. Hepimize geçmiş olsun’’ dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.