Rektör Budak, “Öğrenci odaklı uygulamalar sürecek”

Rektör Budak, “Öğrenci odaklı uygulamalar sürecek”

“Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2021)” raporunda “Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 4’üncü sıraya yükselen Ege Üniversitesi (EÜ), yeni eğitim-öğretim döneminde de öğrenci odaklı uygulamalarını sürdürecek.

UniAr’ın gerçekleştirdiği araştırmada 498 genel memnuniyet puanıyla son dört yılda 38’inci sıradan 4’üncü sıraya yükselen Ege Üniversitesi, 125 devlet üniversitesi arasında; Akademik Destek ve İlgiden Memnuniyet araştırmasında 3’üncü, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet araştırmasında 4’üncü, Öğrenim Deneyi ve Tatminkârlığından Memnuniyet ile Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliğinden Memnuniyet araştırmalarında 5’inci, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteğinden Memnuniyet araştırmasında 6’ncı, Uzaktan Eğitim Alt Yapısından Memnuniyet araştırmasında 7’nci sırada yer aldı.

.jpg

“Öğrencilerimizin araştırma kültürü kazanmalarını istiyoruz”

Yeni dönemde de farkındalık oluşturacak öğrenci odaklı projeleri ve uygulamaları hayata geçireceklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Huzurlu üniversite, kaliteli eğitim, aydınlık gelecek mottosu ile son dönemde hayata geçirdiğimiz projeler Egeli gençlerden tam not aldı. Öğrencilerimizin kaliteli ve nitelikli eğitim almalarının yanı sıra kampüs yaşamlarında da huzur ve refahı sağlamaya yönelik önemli projelerimiz başta olmak üzere örnek uygulamalarımız diğer yükseköğretim kurumları içinde yol gösterici oldu.

Öğrencilerimize yönelik hayata geçirdiğimiz pozitif uygulamalarımız beğeni ile karşılandı. Pandemi sürecinde öğrencilerimizin araştırma kültürü kazanmaları amacıyla açtığımız Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezimizi yeni dönemde daha aktif hale getirip, genç araştırmacılarımızın yeni projelerine araştırmalarına ev sahipliği yapmasını sağlayacağız. Kısa süre önce kurduğumuz ‘Öğrenci Dekanlığı’ ve ‘Öğrenci Senatosu’ sayesinde öğrencilerimiz, yüz yüze eğitim öğretimin başlaması ile birlikte yönetim sürecinde daha etkin rol oynayacaklar” açıklamalarında bulundu.

2.jpg

“Kampüsümüzde konsept bir yaşam sunuyoruz”

Ege Üniversitesinin YÖKAK tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 5 yıl süre ile tam Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanarak, Türkiye’de tam akreditasyon alan ilk üniversite olduğunu belirten Rektör Budak, “Üniversitemiz, küresel düzeyde kaliteli eğitimi, sürdürülebilir kampüs olanakları, Araştırma geliştirme ve inovasyona yönelik laboratuvarları, ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan endekslerdeki başarısı ile hem yurt içinden hem de yurt dışından başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir yükseköğretim kurumu haline geldi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik düzenlenen; Canlı Destek Hattından Turkuaz Masaya, Acil Panik Butonlarından Öncelikli Randevu Sitemine pek çok projemiz ve sosyal kültürel ve sportif olanaklarımız ile araştırma geliştirme, eğitim öğretim, uluslararasılaşma alanlarıyla ilgili bilgi verdiğimiz Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarında Ege Üniversitesi standı en çok ziyaret edilen ilk 5 üniversite içinde yer aldı. 181 yükseköğretim kurumunun katılımıyla düzenlenen sanal fuarda, Ege Üniversitesi aday öğrencilerin en yoğun ilgi gösterdiği üniversite oldu. Üniversitemiz her geçen gün başarılarına bir yenisini eklemeye devam edecek.

Öğrencilerine; beslenme, barınma, spor, sosyal ve kültürel, kütüphane olanakları ve sağlık hizmetleriyle kampüs ortamında konsept bir yaşam sunan üniversitemiz; yeniden yapılandırılan ve güçlendirilen yapısı ile bölgenin en büyük, ülkemizin önde gelen en zengin kaynaklarına sahip kütüphanelerinden birini bünyesinde bulunduruyor. Elektronik kaynak ve basılı koleksiyonları ile nitelikli hizmet veriyor. En güncel ve donanımlı Uzaktan Eğitim Sistemini üniversitemiz kullanıyor. Erasmus ağımızı genişletip, daha çok uluslararası iş birliği yapacağız. Daha çok öğrencimizi yurt dışına göndereceğiz. Öğrenci kulüplerimizin sayısını artırarak öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yönelik yeni toplulukları kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizin memnuniyetini zirveye çıkarmak istiyoruz”

Önceliklerinin ülkemiz ve insanlık için hayalleri olan başarılı ve mutlu gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de üniversitemizin önceliği öğrenci odaklı bir eğitim anlayışı olacak. Öğrencilerimiz ile daha çok bir araya gelip, taleplerini dinleyeceğiz. Onların her türlü sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Öğrencilerimizin memnuniyetini zirveye çıkarmak istiyoruz.

Gençlerimiz ile birlikte yenilikçi projeleri hayata geçirmek, kalite çıtamızı daha yukarılara taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimizin memnuniyeti her şeyin üzerinde, öğrencilerimizin güvenine layık olmak için önümüzdeki dönemde de gençlerimizin istek ve taleplerini öncelikli hale getirerek yenilikçi projelere öncülük etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.